Ritverslagen‎ > ‎2015‎ > ‎

20151128 - Bredene

Geplaatst 2 dec. 2015 09:34 door Webmaster Choufkes   [ 16 dec. 2016 06:14 bijgewerkt ]
3 de Breduniabikers toertochtBikers : Carolien, Ann, Conny, Christine, Nico, Rudy, Dunecrosser, schachje, raepe, raf, germain, klakke, Gène en foxy

Woord vooraf : Een toertocht die jaarlijks op mijn programma staat en waar er toch meestal een delegatie choufkes aanwezig zijn.
Normaal gezien vertrek ik met de fiets richting Bredene (Opex) en dit was dit jaar niet anders met clement (een swaenefiester) omstreeks 9 uur vertrokken en rond 9.30 uur aangekomen in de sporthal.
De choufkes waren vandaag op verschillend uren gestart en hierbij een foto met enkele choufkes en swaenefietsers die te samen met mij de toertocht starten .

Naar horen zeggen achteraf Christine heeft maar een klein stuk kunnen doen van het parcours door pech aan haar fiets.
Het parcours : Dave, Gène en schachje gaven reeds na enkele km's een snak aan en sommigen moesten reeds passen waaronder mezelf enkele swaenefietsers probeerden nog aan te klampen tot aan de bevoorrading.
Maar niet gelaten we waren nog in goed gezelschap om deze toertocht verder te doen.

We reden al vlug richting Oosteroever waar men de eerste duinenstroken onder de wielen geschoven kregen : 
Net zoals bij ons kregen ze voor enkele stroken geen  toestemming van enkele diensten, maar ze hadden het toch mooi in elkaar geknutseld .

Na deze gedeelte kregen we een eerste zandstrook van 2 km te verwerken en deze was nog wind in het gat..
Bij het uitkomen van het strand stond er een 1ste  fotgraaf ons op te wachten.

               

                

Hier de track van het eerste gedeelte


We reden verder via de verharde duinen stroken richting De Haan en de wind begon ook al een stukje bij te steken gelukkig nu nog wind achter maar begon al te denken bij het terug keren want het eind punt van deze toertocht is Blankenberge.

Hieronder enkele chouffe ladies in actie..

                            

Na 23 km kregen we ter hoogte van De Haan een eerste bevoorrading .


Na deze verzorgde bevoorrading ging de tocht verder richting Wenduine met als hoogte punt het zes hoekige torentje en daarboven kregen we ook een zicht van de onstuimige zee ..

             

Tijdens de afdaling stond de paparazzi ook klaar..om ons op de plaat vast 
te leggen : 

                   
  

                   


                   

                  

De organisatoren mochten vandaag uitzonderlijk ook enkele mooie stroken in hun parcours steken en dat deden ze uitvoerig.
We fietsten verder richting Blankeberge waar we 2,5 km het strand op moesten met wind recht in de fraise ikzelf moest al vlug lossen ..
In wenduine verlieten we het strand  na enkele km's kregen we nog de keuze strand of niet (2 km) we kozen voor het laatste.

Ter hoogte van de Vosseslag nog een 2 de bevoorrading na 42 km .
Nu reden we richting polders en konden we ook eens ploeteren op het einde nog de bergjes aan de camping en op einde nog een water ondergelopen weiland om na 52 km de sporthal terug te bereiken.

De 2 de  track met het keerpunt in Blankeberge


Toen ik aan kwam was mijn licht volledig uit en ik moest nog naar Leffinge pfffff.. maar na een korte après waren de beentjes terug wat opgewarmd en met dank aan clement om mij uit de wind te zetten tot in Leffinge.

Algemene beoordeling

Bike wash : goed
Douches : niet gebruikt
Parcours : zeer goed veel afwisseling.
Bepijling : goed
Après : goed 
Bevoorradingen :  goed
Algemene beoordeling : goed tot zeer goed graag tot noste joare

           
Comments