Ritverslagen‎ > ‎2015‎ > ‎

De Panne 17 mei 2015

Geplaatst 22 mei 2015 09:52 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 07:26 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]
2 de dunekeuntjes toertocht 


                

  
bikers : Germain, michael en foxy

Woord vooraf : Na de positieve reacties van vorig jaar en waar ik dit jaar er wel kon bijzijn stond deze al lang in mijn agenda.
Germain zag het ook zitten...
Door een bierproef avond van de chiro besloten we maar om 10 uur te plaatse te starten, toen we daar aankwamen zat michael wat in zijn haren te wriemelen want hij had problemen met zijn voorwiel enkele spaken zaten los en gelukkig voor hem er was een bike herstel wagen aanwezig, toevallig was dit een bekend persoon voor mij een dameke (cindy) die vorig jaar in het laatste jaar fietsherstel zat zou het oplossen voor hem...
En inderdaad het was hersteld, ondertussen waren Germain en ik al vertrokken voor de grootste afstand 65 km, Michael had nog de kleine afstand gedaan en het stuk van het militair kamp gebist.

Parcours : Na een kleine opwarmings strook bereikten we al vlug de eerste duinestroken maar door het mulle zand moest ik toch af en toe van de fiets, germain had daar minder last van waarschijnlijk te maken met zijn 29'er na een 8 tal km bereikten we het strandstrook van 4,5 km( van De Panne tot Koksijde) en met de wind in ons voordeel was het prettig rijden op het strand.

                    

In Koksijde van het strand en dan kwamen voor mij enkele bekende stroken van de woensdag avond maar vele van deze stroken reden we in omkeerde richting.
Na deze stroken bereikten we het militair kamp waar ze er een leuke stuk hebben van gemaakt.
Achteraf kon je nog bissen maar wat nog komen zou beslisten we om niet te bissen.

Na 27 km kwamen we terug aan de startplaats waar ze net daarvoor een eerste bevoorrading hadden voorzien.
Spijtig genoeg voor ons waren de pannenkoeken reeds verdwenen, maar er was nog keuze genoeg...

               

Kort na deze rustpost kregen we een eerste splitsing diegenen die de 65 km deden kregen een extra lus in de omgeving van Adinkerke en De Moeren.

Een stuk waar ze veel werk ingestoken hebben voor voor ons zeker geen meerwaarde aan hun tocht, in en uit via grasvelden, berms langs de autostrade.... stukken waar het voor geen meter liep het enige positieve waren de km's.Op het einde van die strook hadden ze nog een speeltuintje gemaakt

                            

Na  15 km boenke boenke kregen we de tweede bevoorradingspost in een kinderboerderij terug verzorgt om daarna nog 18 km te fietsen ..
Germain wist al vlug welke richting hij uit moest..


Wat nu kwam was het mooiste van de tocht 4,5 km Calmeynbos met erin verwerkt een extra lus....

                   

Na 65 bereikten we terug de startplaats de keunetocht was af juist die strook in de omgeving van Adinkerke was iets minder..

Graag tot volgend jaar ...

Comments