Ritverslagen‎ > ‎2016‎ > ‎

20160311 - Westouter weekend

Geplaatst 19 mrt. 2016 10:26 door Webmaster Choufkes   [ 16 dec. 2016 05:56 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

Bikers : Foxy, Danny, JP, Johan, schachje, Patje, Jean, Germain , Ali, Ivo en Michael volgende choufkes hebben ook een klein beetje een succes gemaakt van de Westouter Weekend : sjonnie, Olli, Carolien ,Secco, Nico, klakke en Vrielynckje.

Donderdag  10 maart : Met de reden dat we met de fiets naar Westouter gingen,  moest ook onze bagage daar geraken met dank aan JP voor het vervoer die te samen met schachje en ikzelf naar ginder werd gedaan.
Het was wat stapelen in de auto van JP maar we zijn er toch geraakt.
In het  't Peenhof werden we hartelijk ontvangen door Jan de eigenaar en mochten we eentje nuttigen in de gesloten café het peenhof blijkbaar had hij nog wat in de frigo staan..

Vrijdag 11 maart : Naar jaarlijkse gewoonte gingen we terug met de fiets naar ginder ikzelf had een rit uitgestippeld van 90 km.
We kregen ook gezelschap van Sjonnie die ging mee fietsen tot aan de 1 ste stop.
En het weer viel ook mee fris maar zonnig en de wind zat in ons gat...


Onderweg moesten we onze fiets even verlaten voor wat werkzaamheden aan enkele knotwilgen

                                                                                    

efkes kijken hoe we best de takken konden omzeilenNa 31 km bereikten we Diksmuide en daar konden we van de eerste zonnestralen genieten.

                 

                   

Na deze koffiestop konden we onze weg verder zetten naar Haringe waar er een speciale herberg is , sjonnie reed nu terug via de Fintele.

Na 70 km bereikten we Haringe maar spijtig genoeg het oud caféetje stond te koop en fietsen we verder naar Watou voor een cola stop.


                

Na 90 km  bereikten we Westouter en deze keer niet voor een colatje maar wel voor een welverdiende St-Bernardus op een zon overgoten Peenhof terras.

                                    

gps trackNa ons te hebben verfrist konden we boodschappen gaan doen en genieten van een gastronomische buffet 

                                                                                               


Zaterdag 12 maart : Ivo was vrijdagavond toegekomen,  als ontbijt kregen we "kap pistolets" ( die werd vakkundig uitgelegd door JP de Bakker) het was nog wachten achter Michael om net zoals vorig jaar  de 106 km van de guido belcanto tour te doen, rond 10 uur konden we van start gaan als opwarmer kregen we Boeschepe berg


                      


We fietsen verder richting Cassel hier kregen we ook een lange klim te verwerken over kasseistroken...

                 Na deze klim even genieten van een fris colatje op een zonnig terras...het was precies een herhaling van editie 2015 maar toen was het een graadje of 4 warmer.


Na een half uurke pauze konden we de guido rit verder zetten richting het echte heuvelland via een mooie poort verlieten we Cassel..

                      

                      


We kregen nog enkele heuvels onder de wielen geschoven en op de top van de zwarte berg werd er halt gehouden voor een lunch en terug een colatje..

                    

Nu nog de monteberg en de rodeberg  bedwingen en na 106 km bereikten we terug het Peenhof , na de nodige apritiefjes werd het buffet terug tevoorschijn getoverd voor deel 2 ...

GPS TRACKZONDAG 13 maart : Vandaag werd er afgesproken met de choufkes die nog in Middelkerke verbleven om gezamelijk te aperitieven de keuze viel in Vleteren in de Engel..
Voor ons was het precies 20 km maar voor de Middelkerkenaars 40 km,  wij in de terugweg wind achter zij 40 km wind op pfffff

                
    
                 


Na enkele half uurtjes konden we de terugweg  aanvatten...

                   

gps track


In de namiddag pikten wij nog een voetbal matchke mee Westouter - Poperinge B  eindstand 4-0 
In de avond nog een maaltijd in Sint-Hubertus waar we toch beter ontvangen werden als vorig jaar.


Maandag 14  maart : De terugweg en het was wind op normaal was het 60 km tot in Leffinge maar Schachje deed nog een extra lusje via Alverigem naar Bulskamp waar er halt werd gehouden bij Vanessa.. 

Na 62 km bereikten we Slijpe brug waar onze wegen scheiden Germain en mezelf reden verder naar huis en werd het weekend afgesloten in De Swaene..

Ikzelf had 67 km...Algemene beoordeling : 

Het was terug een geslaagd weekend goed maar fris weer, vele kilometerkes, enkele hoogtemeterkes en veel ambi....

Zeker voor herhaling vatbaar en hoe is het spreekwoord weer "de afwezigen hadden terug ongelijk" .
Comments