Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Dudzele 23 december 2005

Geplaatst 20 feb. 2015 06:56 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:05 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]


12 de driekoningen VTT 23-12-2005


Bikers:Christian en De P

Woord vooraf : Met een klein zonnetje vertrokken Christian en ik naar Dudzele. Ik had deze rit verleden jaar ook gereden en had mij enorm geamuseerd. Ik was daar onder de indruk gekomen van de stilte in de achterhaven toen ik eventjes op mijn maat moest wachten.

Parcours : Na ongeveer 2 km begon het geploeter, al viel het al bij al daar wel mee. Dan aan de Herdersbrug de weg overgestoken en daar kwamen we op een gevaarlijk stuk, verleden jaar daar veel platte banden gezien door kapotte mossels die de meeuwen daar laten vallen. Gelukkig zijn wij daarvan gespaard gebleven. Vervolgens ging het richting achterhaven.

Prachtig daar: kasseien, modder, weilanden waar je benen ontploffen. Alles vind je in die 10 km. Na 16 km eerste bevoorrading (dit jaar zonder RedBull girls). En dan terug achterhaven in langs een 6 km single track die toch wel enige stuurvaardigheid vereiste. Opnieuw bevoorrading op ’t zelfde punt van daarjuist en dan langs de vaart naar Damme op.

Daar begonnen de eerste druppels te vallen en was bij mij mijn eerste cartouche al weg..

Na enkele slijk tracks en op een verhoogde dijk gereden te hebben kwamen we in een privé bos aan. Man man, direct omhoog in een turfachtige ondergrond, Ik had het gevoel dat mijn wielen bleven staan, Christiaan had daar precies geen last van en was volle bak weggestoven.

Na door het bos gesukkeld te zijn, C terug tegen gekomen en zijn we aan de laatste 6 km begonnen. Ik wist dat het op het einde nog een lastig zompig weiland op ons lag te wachten, dus moest ik ne beetje rust inbouwen. Bedankt C. om toch op mij te willen wachten (samen uit, samen thuis é).

Dat laatste stuk ook nog doorgeploeterd (daar ging mijn 2e cartouche) om dan toch niet te willen wachten aan de bike wash.


algemene beoordeling


Bike wash: *** (teveel volk)

Douches: * Koud water naar ’t schijnt

Pijltjes: ****

Aprés bike: *** massa volk en niet veel hulp voor te bedienen.

Dist: 47 KmDe P. 
Comments