Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Gavere 19 maart 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 03:51 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:06 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

 8 ste Slag van Gavere  19/03/2005

 

Bikers :  Martine, Hondje, Frank, Bik de haas, Gène en Phil

Woord vooraf : Gezien er heel wat chouffe activiteit was gisteravond op het feestje van Chantal (waarvoor dank aan Chantal) werd er wijselijk besloten slechts om 11 uur te vertrekken en bij unanieme beslissing naar Gavere te rijden en dit om wat variatie in parcours te krijgen en zo niet te moeten rijden op onze wekelijkse trainingroutes.

Eénmaal daar terplaatse aangekomen besloten we de 45 km aan te pakken omdat er meer hellingen inzaten dan de 55 km , en hadden we ook een heuse premiere toen Biksje zijn nieuwe knal orange bike aan ons voorstelde.

Parcours : Na enkele kilometers rijden bleek al gauw dat er geen maat op Bikskje en zijn nieuwe bolide stond. Pas gestart kregen we onmiddellijk een klein hellingtje om ons er attent op te maken dat we dicht van Oudenaarde zaten en dus in een wat heuvelachtiger streek waren terecht gekomen. Na wat inloopwerk kwamen we dan effectief aan de eerste helling van de dag alwaar we boven kwamen en wat gejank hoorden achter ons in het peleton toen bleek dat het feestje van gisteren blijkbaar nog te diep in de benen zat bij ons chientje en die dus maar riep dat hij plat stond. Na een kwartier ter plaatse gebleven te zijn, de theorie is blijkbaar veel makkelijker dan de praktijk (zeker als je het “tuutje” niet in het “gaatje” steekt) konden we met drie chouffes vaststellen dat er van een lossende band niks te horen was !

Na zo’n 18 km kwamen we dan bij café ’t buitenland alwaar de eerste en enige bevoorrading op de 45 km was, en  in aanwezigheid van een aquarius stand en rijkelijk voorzien van fruit en koeken het was dik in orde.

Blijkbaar was de bevoorrading zo goed dat we na het vertrek ons hondje opnieuw kwijt waren toen bleek dat hij daar was achtergebleven om na het eten zijne zogenaamde platte band verder te lossen om hem beter te kunnen meenemen !!!!! (timing = everything)

Het parcours vervolgde via een aantal mooie singletracks om zo de prachtige zwalmstreek te bereiken met nu het ene offroad stuk na het anderen. Zelfs op enige zeer smalle stroken slaagde Phil er deze week in om niet onderuit te gaan (oefening baart kunst) !
We reden nu en dan off road met enkele mooie kasseien stroken

We dachten nog vroeg te kunnen binnen zijn maar dit was blijkbaar zonder hondje gerekend gezien hij na +- 35 km ons opnieuw ophield en jawel met een een lekke band en het moet gezegd worden, ditmaal was er wel een stukje glas meegemoeid. Vandaar verder voor wat goed berijdbare maar meestal klimmende kerkwegels waar Bikskje na een rechts links combinatie toch ook even voet aan de grond moest plaatsen om niet te vallen (nieuwe fietsen zijn blijkbaar toch gevaarlijk) om tot het hoogtepunt van de dag te komen zowel qua parcours als qua evenement gezien Frank (onze strandjeannette met zijn witte sokjes aan) zijn moment gekomen achtte om eens goed tegen de grond te gaan op een zeer vettige plaats en zo de laatste vijf km als een modderduiveltje af te werken. (en maar de schuld hiervoor op de vrouwen steken !!) We reden ook nog een stuk op het super prestige parcours van Gavere rondom het kasteel

De laatse drie tot vier km werden nog aan een heus wedstrijd tempo afgewerkt waarbij Bikskje werkelijk vleugels had en Hondje en Phil niks anders konden dan de schade te beperken om zo gevolgd door Géne, Martine en Frank opnieuw het sportcomplex van Gavere te bereiken.

Algemene beoordeling : prachtige tocht, tot volgend jaar.

Bepijling : pefect

Bike wash : voldoende slangen en waterdruk = uitstekend, vandaag kon het zeker zonder wash het parcours lag er perfect bij.

Douches : in orde

Weer : droog en zon in de late namiddag met temperaturen van 15 tot 17 graden op het terras bij het nuttigen van een natje en een droogje.  
Comments