Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Givet weekend mei 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 04:47 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:05 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

  Verslag Givet   mei 2005

Bikers: Klakke, Mich, Kris, Guitar-man, Johan, Davy, Gène, Steve, Dries, Boze Wolf, Roodkapje, Kuppertje, Ruudje en Biksje.

Vrijdag

Klakke, Mich en Kris waren vroeg in de voormiddag vanuit Leffinge vertrokken en hebben onmiddellijk na aankomst een verkenningske van het terrein gedaan. Een mooi voorproefje van 35 km om ’s avond al een beetje te kunnen stoefen.

Vanaf 20.30 uur sijpelde de rest van de bikers toe en geloof het of niet Klakke heeft vrijdag voor 14 man spaghetti klaargemaakt. Voortreffelijke saus trouwens.

De avond werd rustig afgesloten met een biertje voor het slapen gaan. Niemand durfde lawaai maken uit schrik voor de zeer strenge bazin van het chalet-park.

Zaterdag

 Iedereen vroeg uit de veren. Biksje had al brood gehaald. Om 10 uur werd het startschot gegevens voor een helse tocht van 62 km mountainbiken!!!! We kregen alles wat we maar wilden: plassen, modder, Klimmen met een grote K, vele kilometers single track en voor ondergetekende veel te weinig baan om op adem te komen.

Nieuwe formule dit jaar: verboden binnen te rijden zonder eerst een aperitief gedronken te hebben op het terrein.  Keuze van de dag: terras in CHOOZ langs de MAAS met “us mulletje in ’t zunnetje” : ZAAALIG…

Kris reed enkele kilometers met ons mee maar reed vervolgens op eigen tempo verder.

 Panne’s 

-         Davy besloot om plat te vallen in één van de vettigste en donkerste stukjes van de rit.

-         Tine had serieuze problemen met haar versnellingen. Haar vader die het euveltje hersteld had mag zich gelukkig prijzen dat hij niet in de buurt was.

De beste bikewash ooit: GIVET. Een hogedrukspuit met WARM water alstublieft.

 ’s Avond: lekkere BBQ:

 Chefkok: Dries

Groenten: Tine en Kris

een tien voor presentatie en smaak!!

 Na de maaltijd Mega-optreden van onze Guitar-man met als special guests: Kris als zanger en Mich als gitarist. Eén van de meest succesvolle optredens van Lucsje.

De BBQ werd omgetoverd tot een kampvuur. Het hout werd “gesprokkeld” bij de buren dank zij de door Gène georganiseerde strooptochten.

Toen de hemel opentrok en een volle maan te voorschijn kwam veranderde de Boze Weerwolf in SCAT-man. Hij heeft de pot die nacht niet meer afgestaan.

 Zondag

Spek met eieren als ontbijt.

Tine had haar ketting zaterdag juist voor de Koppenberg ( Mont de Tête) uit pure frustratie in twee stukken getrapt. Guitar-man herstelde het probleem maar haar stalen ros was niet meer te vertrouwen om er zwaar parcours mee te rijden. Samen met Kris beleefde ze allerlei avonturen tussen VIREUX en CHOOZ. Ze klokten af op 40 km.

De rest begon voor een superzware tocht van 44 km vanuit HARGNES. We konden onder andere genieten van een modderbad van meer dan 500 meter. Ruudje werd boos en sprak van “een schijt-parcours”. Steve – mollezwart-, was er niet mee akkoord. Het vervolg werd droger maar zeker niet minder zwaar.

Verplichte pit-stop: een café restaurant op een heuvel met een mooi panoramisch zicht.

Gelukkig niet te veel gedronken want de beklimming die ons tegen het einde nog te wachten stond was eindeloos…kilometers en nog eens kilometers…

Een viertal doorbijters reden het stuk van 22 km langs de weg met hun MTB naar de chalet. Dit onder begeleiding van een volwaardige koerskaravaan met knipperlichten, Ro..da…nia-reclame en bevoorrading langs en naast de weg bij een lokale schone in GIVET.

 

’s Avond: Een welverdiende picon in “GIVET-platse” gevolgd door een maaltijd in MIA CASA.

Menu

voorgerecht:

salami en kinderworst met een beetje sla (bestek houden voor de hoofdschotel)

hoofdschotel

lasagne (er waren er maar een paar zwartgebrand)

Dessert

Aangezien de spuitbus van de chocolademousse op was kreeg slecht de helft een een “mousse au chocolat avec jus”. De rest kreeg van de witte spuitbus.

En dit alles geserveerd door een vettige del. De gratis bottel rosé maakte veel goed.

Gezien er in heel GIVET en omstreken geen enkel cafeetje meer open was zakten we af naar de chalets.

Na enkele drankjes kwam iedereen in vorm en liep het voor de meesten uit tot 03.00 uur.  Er werd door de aanwezigen een long-play versie van “quantanamera” gezongen en we kregen zelfs bezoek van “la micherella” die ondanks haar plastieken heup en de grote afstand vanuit Antwerpen afgezakt was.

Bedgeheimen:

-         Kuppertje en Rudje sliepen“ lepetje” in hun twijfelaar

-         Klakke en Mich vonden er niets beter op dan ’s morgens rond 06.00 uur in de niet-geïsoleerde chalets hun leven te vertellen.

-         Clubkampioen Mich: velt per nacht minsten 25 eiken.

Roddels:

-         Niettegenstaande zijn grote bezorgdheid voor de teruggave van onze borg reed Klakke zondag gezwind een houten paal ondersteboven. Hij maakte hiervoor gebruik van zijn spiksplinternieuwe THULE fietsen- drager. Geen schrammetje aan. “Niet te schatten”, die Zweedse degelijkheid.

-         Ruudje werd getroffen door een tekenbeet die door Tine op vakkundige wijze verwijderd werd.

-         Door een verkeerd begrepen fluitconcert van Mich viel de groep zaterdag tegen het einde in twee stukken.

-         Steve wist zaterdag nog net van welke gemeente hij was maar de parochie was hem ontglipt.

DE AFWEZIGEN HADDEN ONGELIJK.


Tetteman

Comments