Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Hertsberge 10 december 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 06:46 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:05 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

12 de Bossen van Vlaanderen  10/12/2005  Bikers : Patrick Strubbe, Frank, Hondje, Schachtje, en Wim; broer van Frank


  Woord vooraf : Het was min 1° C en dat waren we niet meer gewoon. Omdat er niet veel toertochten waren in de streek, hadden we al een vermoeden dat het een overrompeling zou zijn,want vorig jaar hadden ze ook al 2700 deelnemers.
  Na onze auto's, op de vertrouwde plaats in Hertsberge, te hebben geparkeerd (het voetbalplein), konden we vertrekken richting inschrijving.
  Hondje kwam al vlug iemand van de inrichters tegen en tevens een gekende persoon van het forum, zo kwamen we al vlug te weten dat het zwaarste voor vandaag achter de 2 de bevoorrading ging zijn en dat we de laatste 13 km gingen afzien.Parcours : Het beloofde vandaag 85% onverhard te zijn.En na ons opgewarmd te hebben, reden we al vlug in de Bossen van Vlaanderen rond. Inderdaad er was veel volk aanwezig en toch konden we overal perfect doorrijden en bleef het niet stroppen. Na 17 km kwamen we aan op de eerste verzorgde bevoorrading met Red Bull en warme thee, de rest van het buffet was ook dik in orde.
  De ene bosstrook volgde de andere op. We fietsten richting Beernem naar het wel bekende Bulscampveld en net na de KEUNEBERG kregen we onze 2 de verzorgde bevoorrading en nu hadden we 32 km op de teller.
  Nog 13 km te rijden en volgens de goed ingelichte bron zullen we nu het zwaarste stuk van deze toertocht onder onze banden voorgeschoteld krijgen.
  Inderdaad net na het buffet kregen we direct het eerste voorsmaakje, maar ondanks de vele regen van de afgelopen dagen, konden we al ploeterend toch op de fiets blijven zitten.
  Ze hadden ook perfecte bruggetjes voorzien over de gevaarlijke putten in de bossen.
  Op het einde nog een mooi technische stuk....achteraf ging Hondje nog even kennismaken met de forumleden en kreeg daar te horen dat ze 3361 deelnemers hadden. Hertsberge proficiat en tot volgend jaar.
 • Bike Wash :  goed, maar  wel een redelijke wachtijd maar ondanks het grote aantal deelnemers viel het wachten nog mee

 • Douches : niet gebruikt

 • Bepijling : Perfect

 • Weer : Mooi winterweertje; in het begin fris maar eens op de fiets was het zeker te doen.

 • Algemene beoordeling : Uitstekende toertocht en tot volgendjaar

 • Afstand : 45 km

Comments