Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Ieper 8 oktober 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 06:25 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:05 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

6 de Langs Vestingsmuren en over Heuvelruggen 8/10/2005

 

 • Bikers : Hondje, Frank, Phil, Peter Dupon en Patrick Strubbe die op het einde als wij vertrokken toe kwam .

 • Woord vooraf : Vandaag met enkele nieuwe leden vertrokken richting Ieper en omstreeks 9.15 uur aangekomen in Ieper de ene had wat meer problemen om Phil te volgen dan de andere. (met zijn auto wel te verstaan).
  We konden al vlug merken aan de parking mogelijkheden dat deze toertocht minder deelnemers zou ontvangen dan andere jaren want er was ook een toertocht in Vlamertinge en dat ligt op een boogscheut van Ieper.
  We deden ons klaar en Frank merkte direct op dat hij zijn schoentjes had vergeten en zo moest Frank zijn weg terugkeren richting Oostende...

  Het parcours zelf was perfect aangeduid met 24 onverharde stroken en telkens was het aangeduid met de de afstand van de strook en op het einde van de strook was er vermeld hoeveel verhard het was tot aan de volgende onverharde strook.

 • Parcours : We reden direct richting Zillebeke vijver en na een korte dreef richting Zillebeke, we kregen nu een mooie kasseien strook van 800 m de Palingbeek. De ene dreef volgde de andere op en na 21 km kwamen we aan op de eerste bevoorrading.
  We konden direct merken dat het zwaarste nog moest komen eerst kregen we de afdaling van de Beukelaarstraat om straks kennis te maken met de beklimming van deze straat het was een mooie klim van 1,1 km met op het einde nog een stuk van 24 % hond gaf er eens een sleur aan maar merkte dat Phil toch kort op zijn hielen zat hier ging Peter zijn licht even uit maar, als hij blijft rijden zal hij wel een nieuwe berggeit worden.
  We kregen de afdaling van de Kemmelberg naast het kerkhof, en de Rode berg was de volgende strook die we kregen te verwerken. Via de rode berg fietsten we verder naar de voet van de Zwarteberg.
  Na 34,3 km kregen we de 2 de bevoorrading.
  we kregen nog de Sulverberg en de Scherpenberg om via enkele dreven en single tracks de aankomst te bereiken.
  In totaal hadden we 22,7 km dreven en dat was een verhouding van 42/58 %
  Na ons gedoucht en wat te hebben geniet van de apres bike kwam Patrick en zijn bike vriend toe.

   
  EN DAN HIER HET VERSLAG VAN PATRICK

  Ieper 8/10/2005

   

  Na een zeer zware maar korte nacht, besloten ondergetekende en vriend Wim toch maar de toertocht van Ieper te rijden. Die wordt trouwens mede-georganiseerd door enkele collega’s van ‘t werk.

  Toen we daar omstreeks 13uur aankwamen zagen we al direct Hondje, die mij vroeg om een verslagje te maken over deze toertocht. We hadden voordien enkel ervaring met de tocht van Ichtegem, zodat we eigenlijk redelijke groentjes zijn.

  Omdat we overtuigd waren dat we nog redelijk veel suiker in ons bloed hadden, besloten we de 55km te rijden. De vlakke aanloop langs oa. Picanol, Zillebekevijver, Palingbeek en golfterrein van Hollebeke was ideaal om de zware benen kwijt te raken.

  Na de eerste bevoorrading kwamen we op bekend terrein. Het parcours loopt hier voornamelijk over de rode BLOSOroute van Heuvelland, welliswaar zonder de moeilijkste stukken. De voorbije weken zat ik regelmatig op dit parcours, zodat de beklimmingen van Kemmelberg, Rodeberg, Zwarteberg, Sulferberg en Scherpeberg geen probleem voor mij vormden, hé Wimpie !

  Na de tweede bevoorrading in Westouter hadden we het moeilijkste gehad en bereikten we terug Ieper langs enkele mooie offroads, Dikkebusvijver en de vesten.

  Leuk aan deze toerrit was het aftellen van de stroken, zoals in Parijs-Roubaix. Van strook nr. 24 tot  nr.1 werd telkens het begin, afstand, einde en afstand naar de volgende strook aangegeven.

   

  Bepijling : Dik in orde ***** ook al kruiste de toertocht van Vlamertinge ons parcours.

  Bevoorrading :**** ook als was het al laat in de namiddag.

  Douches : ****

  Weer : ongelofelijk mooi oktoberweer met ong. 20 °

  Parcours : **** ca 40% offroad. Goed dat de zwaarste stukken van de rode route eruit gelaten waren.

  Algemene beoordeling : goede organisatie.

  Bike Wash : ****

   

                                                                                          Patrick

Comments