Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Klerken 23 januari 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 03:19 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:05 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

                    6 de Heuveltjes van Erica  23/01/2005

 

 • Bikers : Phil, Patje Duck, Geert Klakke, Bik de Haas, Mich en Hondje

 • Woord vooraf : Om 7.40 uur vertrokken aan het voetbalplein van Slijpe en eens voorbij Diksmuide zagen we Klerken liggen in de hoogte; vandaar Klerken het dorp op de Heuvel

 • Parcours : We waren ongeveer om 8.05 uur ter plaatse en aan de inschrijvingstafel moesten ze nog wachten achter de mannen van de bond...
  De temperatuur lag rond de 0° C en we merkten al vlug op dat de verharde wegen nu en dan glad bijlagen dus het was oppassen geblazen.
  Na een stuk op de baan te hebben gereden moesten we direct onverhard door een maisveld. We gingen voor de 45 km en moesten een achttal Erica heuvels beklimmen, wij wisten niet dat Klerken er zo heuvelachtig bijlag.
  Het parcours zelf was wel veel op de baan en de onverharde stroken waren meestal door een weiland of langs een boerderij strook. Na 14 km te hebben gereden kwamen we aan op de 1 ste bevoorrading en dat was zeer goed sportdrank, soep, water, peperkoek, appelsien..
  Eens we verder reden ging het richting Houthulst naar het bos genaamd Vrijbos voor wa daar aankwamen moest Patje Duck eens testen hoe glad de baan erbij lag. Moet zeggen Patje was precies een fietskunstenaar en hij bleef gelukkig op zijn fiets zitten.
  De ene strook volgt de andere op en na 33 km kwamen we aan op de 2 de bevoorrading en wie zagen we daar... inderdaad de Red Bull meisjes nu kreeg Hondje vleugels en weg was hij Bikske kon het niet zien gebeuren en gaf er ook nog een lap op, de laatste 10 stroken waren genummerd afgaande van 10 naar 1,        1 strook was ampertjes 70 m lang..
  Overal waar we reden kon je de Kerk van Klerken bewonderen op zijn heuvel.
  Een mooi wintertochtje en dat was ook alles.

 • Bike Wash : in orde

 • Douches : het water was warm maar om je om te kleden was het maar fris in de tent, het kon beter maar beter dat dan niets.

 • Bepijling :  Kon beter de Mich had verkeerd gereden hoe zou dat komen ?

 • Weer : droog maar fris rond het vriespunt

 • Bevoorradingen zeer goed

 • Algemene beoordeling : kon beter

Comments