Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Kruishoutem 17 september 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 06:00 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:09 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

11 Lozerbos VTT 17/09/2005

 

 • Bikers : Mich, Frank, Wim, Klakkeman,Hondje en Phil

 • Woord vooraf : Er was afgesproken om 9.10 uur in Leffinge en toen ik daar stipt op tijd aankwam stonden klakkeman en Mich al paraat, daar ik hondje nog thuis moest gaan afhalen vroeg ik hen nog even te wachten tot we terugkwamen en dat was geen probleem tot we uiteindelijk na luttele 8 min. terugkwamen en vaststelden dat Klakkeman en Mich reeds vertrokken waren !!!! Proficiat voor deze prachtig staaltje ploeggeest !! Uiteindelijk was hun beloning navenant gezien ze de weg maar half wisten en dus ondanks 8 minuutjes vroeger vertrek ze toch zo'n 15 minuten na ons zijn aangekomen in Lozer !!!

 • Parcours : Na ons ingeschreven te hebben in café de Vlaamse Leeuw voor de democratische prijs van 3 € konden we uiteindelijk vertrekken voor de 45 km die er uiteindelijk 54 km bleken te zijn . Na amper 6 km rijden kregen we ons eerste probleem van de dag voorgeschoteld nl. één of andere leukerd had een pijltje gedraaid en kwamen we efkens in niemands land terecht om na een telefoontje met de organisatie weer op het rechte pad terecht te komen.
  Via een combinatie van verschillende mooie off raod stroken en de alomgekende kerkwegeltjes reden we  richting Huize en naar de kasseien van Wannegem Lede die vroeger in de ronde van vlaanderen zaten en kort daarop moesten we genieten van Mullem om aldaar op de eerste en laatste zeer verzorgde bevoorrading aan te komen en deze was voorzien van sportdrank, water, cake, wafels, banaan, peperkoek, sinaasappels,... kortom alles erop en eraan en dit na 25 km.
  Het werd ons toen ook al duidelijk dat Hondje een off day had en zich steeds innerlijk moest boos maken op het wiel van zijn voorganger dat hem blijkbaar steeds wou achterlaten. Zou Leffinge Leuren hier voor iets tussen zitten ????
  Nu reden we richting Nokere om de befaamde Nokere berg via het off road gedeelte te beklimmen alwaar Wim zijn moment gekomen achte en na 41 km zijn ketting doorstampte om toch maar niet tot boven te moeten duwen ???? 
  Gelukkig beschikte de organisatie over een prima werkend pechnummer zodat Wim aan hun goede zorgen konden overlaten worden en dit na slechts een 5 tal minuutjes wachten (proficiat aan de prima organisatie) konden we onze weg vervolgen naar het privé kasteel domein Della Faille D'huyse om daar een mooi technisch stukje voorgeschoteld te krijgen als opwarmertje voor Lozerbos alwaar nog een mooie plaatselijke off road ronde diende te worden afgewerkt welke besloten werd met nog een gratis aqaurius bij onze aankomst.
  Genietend van onze gratis bbq worst konden we de après inzetten met een speciaal dankwoordje voor Dark Dingo en den facteur.
   

 • Bepijling : ****

 • Bevoorrading :slechts na 25 km en dat is ook het enige minpuntje op deze pracht organisatie maar het verdient toch een ***** sterre

 • Douches : *****

 • Bike wash:*****

 • weer  :bewolkt 15° C met nog een verschrikkelijk plensbui bij onze aankomst.

 • Parcours : goed met veel offroad

 • Algemene beoordeling : Perfect ! 

                    

                                                                                                          PHIL.

Comments