Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Kruiskerke 1 oktober 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 06:06 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:09 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

11 de Bosveldtoertocht 01/10/2005

 

 • Bikers : Phil

 • Woord vooraf : Gezien het succes van ons weekend in Faymonville moesten we vandaag niet veel Choufkes verwachten in Kruiskerke.
  Frank was aangekondigd maar moest om diverse redenen toch afmelden, en dan ben ik maar alleen vertrokken voor de 50 km

 • Parcours : Ik had vooraf wat problemen met de streek Kruiskerke ik kon me niet precies situeren waar Kruiskerke lag. Maar eens ter plaatse kon ik me direct voorstellen dat het vandaag er zeker dik in orde zal zijn.
  Kort na de start mochten we het bewuste maisvelde induiken om zo verder het parcours te volgen via diverse bosdreven, aardewegels en single tracks tot aan de eerste bevoorrading waar de red bull meisjes ons weer keurig verzorgden met hun drankje en hun bevallige verschijnningen. Natuurlijk was de rest van de bevoorrading ook dik in orde. De organisatie had weer veel inspanningen geleverd om ook enkele privé domeinen berijdbaar te maken en zo was onder andere het bosje van de broeders van liefde een echte aanrader !!
  Na de eerste bevoorrading werden we ook op een stukje "heen en terug" getrakteerd om het zeer mooie stukje bos langs de spoorweg met wat hoogteverschillen (wat op neer) te kunnen meepikken en onze weg te vervolgen tot aan de tweede bevoorrading na 42 km, alwaar weer goed kon geeten en gedronken worden, om de resterende 8 km aan te vatten waarvan de eerste 5 km nog uit zeer mooie veldwegels en bosdreven bestond om dan via de laatste 3 km nog een tandje te kunnen bijsteken op asfalt en zo de finisch met enige vaart te kunnen overschrijden.
                                                    

 • Bepijling : ****

 • Bevoorrading : ****

 • Douches : * enig min punt, geen warm water !!!

 • weer : ondanks de vele regen 's nachts toch opgeklaard en droog gebleven, met een temperatuur van ong. 12,5 ° C

 • Parcours : ***** (zeker 80 tot 85 % off raod)

 • Bike Wash : **** (zeer goed doch volgend jaar wat meer slangen voorzien, gezien het succes van de tocht)

  Algemene beoordeling : ***** Tot volgend jaar !!!!

                                                          PHIL.

Comments