Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Lichtervelde 23 april 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 04:07 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:09 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

2 de houtlandtocht  23/04/2005

 

 • Bikers : Phil

 • Woord vooraf : Daar ik vooraf niet zoveel tijd wilde spenderen aan het biken ( een mens moet nog andere dingen doen hé) ben ik maar naar Lichtervelde gegaan ipv de Bloso rit in Oudenaarde.
  Men had mij wel vooraf gewaarschuwd dat het niet één van de mooiste of de beste tochten was maar allé wat trainingskilometers kunnen geen kwaad zeker...
  Ter plaatse aangekomen bleek de start en de finisch gelegen aan de plaatselijke sporthal wat altijd al een pluspunt is.

 • Parcours : Eénmaal ingeschreven en 4 € lichter gingen we op pad om na een drietal km te rijden eens een bezoek te brengen aan de plaatselijke visvijver waar onmiddelijk een eerste strook onverhard werd voorgeschoteld om vervolgens onze weg te vervolgen via de weg naar het plaatselijke landschap waarbij we eens onder dan weer langs en tenslotte boven de autosnelweg mochten rijden en waarbij we sporadisch eens enkele korte stroken onverhard mochten meemaken.
  Rond zo'n 25 km begon mijn maag wat te knorren om na zo'n 28 km toch wel serieus honger te krijgen en mij telkenmale af te vragen waar ik nu had misgereden gezien het parcours niet zo goed was bepijlt om toch maar die eerste bevoorrading te hebben gemist.
  Nu blijven duwen zeggen ze dan om rond de dertig km het mooiste stuk van de dag tegen te komen nl. een single track op een wandelpad (geikenshoekroute of zoiets) met een zeer technisch stuk van toch zowaar een km waarbij we dan het mooiste hadden gezien om vervolgens via de weg te vervolgen waarbij er op het parcours in de twee richtingen werd gereden zelfs bij enkele karresporen waarbij de enen bergaf reden en de andere bergop waarbij dit toch leid tot zeer gevaarlijke toestanden en tot warempel de eerste bevoorrading na 35 km !!!! Ik dacht eerst dat mijnen kilometriek nie marcheerde maar bleek toch juist te zijn . Eén bevoorrading na 35 km en wat denk je dan... 't zal wel in orde zijn zeker maar wat bleek het was een tegenvaller  : water , cola en suikerwafel.
  Na de bevoorrading reste ons nog slechts 10 km met nog een gevaarlijke afdaling waarbij aan de voet van de afdaling een scherpe bocht naar links (90°) en het gevaar iets lager lag nl. een grote vijver die van boven uit niet zichtbaar was. Benieuwd of er iemand aan het vissen geweest is.
   

 • Bike wash: OK

 • Douches  : Dik in ORDE

 • Weer : Prachtig zo'n 12 graden en zwakke tot matige wind

 • Bevoorrading : ondermaats

  Algemene beoordeling : Toertocht om snel te vergeten althans voor mij toch ....

  PHIL.

Comments