Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Moen 17 december 2005

Geplaatst 20 feb. 2015 06:34 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:09 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]


7 de Steenbakkers VTT 17/12/2005


Bikers : Frank en Foxy


Woord vooraf : Met volle moed vertrokken en met 4 graden richting Moen.Maar toen we bijna in Brugge waren, zagen we dat het gesneeuwd had en de temperatuur was gedaald naar amper 0 graden...
Hoe meer we richting Moen reden hoe witter het werd.
Na een klein uurtje rijden aangekomen in Moen en de hemel was opgeklaard. Frank besloot zijn regenvest aan te doen en ikzelf stak mijn regenvest in mijn achterzak en gelukkig kon hij gans de rit blijven zitten.

Aan de inschrijving werden we direct verwelkomt door de bikers van Moen. Ik zag tot mijn grote verbazing dat mijn bril een vijsje verloren had en had maar 1 oor bevestiging, de voorzitter van de Steenbakkers had direct zijn bril overhandigd en daar ben ik zeer dankbaar voor.


Parcours : We konden al vlug merken dat het vandaag een zwaar parcours ging worden en na 300 m rijden fietsten we direct off-road.
Gelukkig had het wat gevroren en was het juist de bovenlaag die er vettig bijlag en zo konden we nog redelijk doorbiken.

Vervolgens zochten we de oude spoorweg op en na het St-Pietersbrugje kregen we de steilste klim van de dag te verwerken (11%), zo verlieten we Moen en ging het richting St-Denijs. Met de ene vettige strook na de andere, het was wat ploeteren met de bike en na 17 km kwamen we aan op de bevoorrading en dat was dik in orde, na ons wat versterkt te hebben gingen we volle moed verder... maar bijna 1 km kreeg Frank een super-nagel in zijn band en reed uiteraard lek.

    Ik nam vlug zijn wiel uit zijn fiets en besloot terug te rijden naar de bevoorrading met de veronderstelling dat zij wel een goede pomp zouden hebben, maar niets bleek minder waar.
Maar toch kregen wij direct hulp om de band te herstellen en eens hij hersteld was kwamen ze tevoorschijn met een 4X4 en een deftige pomp .
We besloten toch maar de 37 km te doen en op het einde kregen we nog een steile afdaling te verwerken, na ook nog kennis gemaakt te hebben met de Beerbos, grandvalbos, Tontekapel...

Na ons gedoucht te hebben en een frisse Leffe voor de neus begon het veel te sneeuwen ..Algemene beoordeling 

Bike Wash : zeer goed *****


Douches : zeer goed *****


Bepijling : zeer goed, maar 1 nadeel aan de pijltjes zelf, de rijrichting zou moeten in een andere kleur zijn ****


Weer : Koud maar goed fietsweer eens je op de fiets zat


Bevoorrading :
zeer goed *****


 FoxyComments