Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Oostende - Wenduine 02-01-2005

Geplaatst 17 feb. 2015 03:08 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:10 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

 Oostende - Wenduine 02-01-2005

 

 • Bikers : Bjorn, Dré, Geert Klakke, Mich, Peetje, Ruudje en Duincrossertje

 • Woord vooraf : Ondanks de feestperiode en het stormweer waren er toch 7 dapperen die de bike verkozen boven het uitslapen bij vrouwtje-lief.                Na een rustperiode mochten we Dré opnieuw verwelkomen.

 • Parcours : Degenen die dachten dat we rustig het nieuwe jaar zouden inrijden werden meteen met de neus op de feiten gedrukt. Van bij de start mochten we direct onze technische stuurkunsten boven halen in het stukje duinen om en rond het "Fort Napoleon".
  Vandaar werden we langs het strand tot in Bredene geblazen. Daar sneden we de duinenpadjes aan die duidelijker golverder zijn dan deze bij ons.
  Ter hoogte van het naaktstrand verlieten we de duinen om na 1 km baan het stukje bos te verkennen tot De Haan. Dit was, zou achteraf blijken, slechts een voorproefje van wat er na De Haan nog zou komen. Zoals gezegd, wat we in het bos van De Haan tot Wenduine onder onze wielen kregen was gewoonweg SCHITTEREND.
  Technische stukken, enkele zandstukken, verradelijke beklimmingen, spectaculaire afdalingetjes, even waanden we ons in het Zonienwoud. Het keerpunt lag net voorbij het voetbalplein van Wenduine waar eerst een tamelijk steile klim overwonnen werd gevolgd door een gedurfde afdaling (direct omgedoopt tot de "WAFWAF-AFDALING" en daarna weer een kietebieter van een klimmetje tot aan het uitkijktorentje. We hadden dan 18 km afgelegd waaronder maximum 2 km baan.
  De terugweg verliep grotendeels langs dezelfde prachtige stukken bos en duinen.
  De laatste 3 km tot in Bredene namen we de driftweg en Mich speelde locomotief, de anderen waren tevreden dat ze hun wagentje konden aanpikken bij die tegenwind pal op de snuiter. In Bredene besloten we om de laatste km weer langs de duinenpadjes af te leggen. Kwestie van Mich tijdig te doen stoppen want er stond weer geen maat op. We lazen dan 34 km op de teller af en hadden 1.50 uur gefietst, niet slecht voor de eerste rit van 2005

 • Algemene beoordeling : Ideaal parcours om de techniek bij te schaven. Zeker voor herhaling vatbaar. We moeten overwegen om dit in onze woensdagse tochten in te lassen.

 • Bepijling : Perfect, dankzij Duincrossertje die zijn capaciteiten van gids weer alle eer aandeed. Hij speelde werkelijk voor rijdende pijl.

 • Weer : 4 à 5 beaufort maar droog, zelfs nu en dan enkele zonnestralen. Duincrossertje zal dit wel beamen van die laagschijnende zonnestralen. Bij het verlaten van de duinen kon hij slechts op het laatste nippertje stoppen voor een afsluitbareel over de weg

  RUUDJEComments