Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Oudenaarde 23 april 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 04:14 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:10 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

  Oudenaarde   23/04/2005

 

 • Bikers : Bjorn, Patje Duck, Tetteman, Bik de Haas, Gène en Hondje

 • Woord vooraf : Omdat er enkele leden er niet bij konden zijn op Paasmaandag werd er besloten, net als vorig jaar een tweede paasmaandagrit in te lassen.

  Om 8.40 uur afgesproken in Leffinge en na wat zoekwerk om de fietsen te plaatsen op Gènes zijn fietsrek konden we vertrekken.
  Eerst nog een tussenstop in Loppem waar Patje Duck, Bikske en Bjorn op ons stonden te wachten.
  En omstreeks 10.00 uur waren we aangekomen in sportzaal Recrean in Oudenaarde, vlug even meedelen aan "Jan" de eigenaar van Recrean  wie wat zou eten.

 • Parcours : Na 10 km  opgewarmd te hebben langs de Scheldevallei ging het richting Oude Kwaremont na eerst de tekeningen van Nesten te hebben gepasseerd begon het echte werk maar eerst een voorbeeld van een tekening
   
  Het bleek dat Tetteman vandaag de bergkoning zou worden ja de Tetten van de Vlaamse Ardennen is voor Tetteman geen probleem meer...
  Ja Tetteman kwam als eerst boven op de Oude Kwaremont, nipt gevolgd door Bikske en Patje. Vervolgens ging het richting Patersberg en terug was Tett... de eerste die boven kwam en nipt gevlolgd door Bikske en Patje, Hondje, Gène en onze Bjorn zag af en moest vaststellen dat hij deze winter wat te weinig geklommen had maar onze Bjorn is een doorbijter...                                                 

  Nu ging het richting Melden en in dit dorp ligt de Koppenberg, we fietsen en rechts zagen we een bordje met Koppenberg en ook een mooi uitzicht van de koppenberg wij als mountainbikers moesten de bloso bordjes verder volgen en de Koppenberg even laten liggen.

  We reden via onverharde stroken rond de Koppenberg om hem dan toch te beklimmen terug was onze Tet als eerste boven.
  Na 30 km te hebben gereden  moesten we ons even bevoorraden in de Kerselaar, Bikske koos voor een Jan van Gent en Hondje voor een plaatselijke Ename de rest bestelde een soep van de dag en deze moest blijkbaar nog ontdooid worden want het duurde een eindje voor dat de soep er aan kwam, gelukkig was de soep niet aangebrand en was de soep zeer goed zoals het spreekwoord het zegt het wachten zal beloond worden.

Na ons te hebben versterkt  volgden we ons parcours  verder richting Volkegemberg maar eerst kregen we nog een stuk onverhard met een zware "kerkwegel klim" nu gingen we rechtuit op de Volkegemberg maar Gène wist het nog van vorig jaar juist voor de Volkegemberg moeten we naar links. Nu nog de beroemde boomwortels beklimmen en iedereen naar rechts Bikske en Gène geraakten boven, Hondje gleed uit en Patje deed een achterwaartse koprol de rest moest er ook van.
Nu was het moeilijkste gedaan en reden we na 56 km  Recrean binnen en ons tafeltje was al gedekt, eerst douchen daarna een aperitief en vervolgens het verorberen van ons welverdiende spagetti en voor Gène een lasagne...
 
   • Douches : Dik in orde

     

    Comments