Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Pittem 30 april 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 04:17 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:06 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

  3 de verrassingstocht  30/04/2005

 

 • Bikers : Phil en Hondje

 • Woord vooraf : Doordat het donderdagnacht gans de tijd geregend had begon Bikske te twijfelen om te rijden in Pittem. Hij had daar een slechte ervaring met het slijk onze baan-jeannetten besloten om maar een ritje te doen naar Sluis en terug, Hondje begon ook te twijfelen maar besloot toch maar op het laatste moment mee te gaan met Phil naar Pittem.
  Om 8.10 uur vertrokken uit Leffinge en na precies een half uurtje rijden aangekomen op de ruime parking van de Pittemse sporthal ; de molen.

 • Parcours : Na ons ingeschreven te hebben konden we direct merken hoe heuvelachtig Pittem wel is, na ons opgewarmd te hebben op de asvaltwegen kwamen we reeds vlug op onze eerste onverharde strook en deze ging door de geurende boomgaard van een plaatselijke kweker van appels of peren, ja wij zijn ook geen kenners en konden niet zien aan de bloesems of het nu appelen of peren waren.
  Na 6 km te biken verlieten we Pittem en kwamen we in de HONDSTRAAT aan en reden we Tielt binnen Hondje voelde zich in zijn sas in zijn naamgenoot straat want dit ging licht bergop. Via Ruiselede reden we de eerste bosstrook van de dag in we zaten nu in Wingene en na 11.8 km kregen we de eerste bevoorrading voorgeschoteld met alles erop en eraan sportdrank, water, peperkoek, banaan, appelsien en speculoos.
  We reden verder en aan de eerst volgende paal had een dwaze pé een bordje verwijderd gelukkig hadden de inrichters genoeg bordjes geplaatst en konden we vlug merken langswaar we verder moesten biken.
  Tussen de eerste en de tweede bevoorrading was het zeker 90% onverhard door de bossen van Wingene en Hertsberge en na 30 km te fietsen kwamen we aan op de tweede en tevens laatste bevoorrading voor ons (wij reden maar de 55 km) de bikers voor 75 km kregen nog een derde bevoorrading. En deze stop was terug dik in orde....
  Er lag zelf een hamer klaar maar gelukkig sloeg het mannetje met de hamer niet toe.
  Via de ene onverharde naar de andere onverharde strook keerden we via Wingene terug richting Pittem maar eerst nog een ommetje via de zendmast van de VRT in Egem.
  En we konden al vlug merken aan de heuvelachtige wegen dat we Pittem binnenreden Na 58 km moe en voldaan kwamen we terug aan op onze startplaats
  De afwezigen hadden zeker ongelijk en deze rit staat zeker als stip genoteerd voor Phil en Hondje voor volgend jaar...
  Achteraf kregen we nog een heette hond...

 • Bike Wash : zeer goed

 • Douches : zeer goed

 • Bepijling : de pijltjes konden zeker iets duidelijker zijn, maar ze hadden zeker niet gekeken om een pijltje te plaatsen.

 • Weer : Zeer mooi weer ongeveer 20 graden en een flauw zuidwesten windje

 • Bevoorradingen : zeer goed

 • Algemene beoordeling : Uitstekende toertocht en tot volgendjaar

 • Afstand :  de 55 waren 58 km

Comments