Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Rekkem 13 maart 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 03:47 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:01 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

 6 de Smokkelaarstocht  13/3/2005

         1 ste BEL-TOCHT    

 • Bikers : Jorn, Niels, Jens, Chantal, Hilde, Martine, Tetteman, Hondje, The President, Secco, Phil, Duincrossertje, Dré, Patje Duck en Gène

 • Woord vooraf :Doordat Gène naar een familie feestje moest besloot hij alleen te rijden en vertrok hij om 8.30 uur en hij had achteraf ook een 40 tal km op zijn teller. Stipt om 9.13 uur vertrokken vanuit Leffinge richting Rekkem en daar aangekomen om 10.00 uur nadat we ingeschreven waren hebben we besproken wie wat zou rijden.
  Jorn, Niels, Jens, Chantal en Hilde gingen voor de 26 km, Duincrossertje en Dré besloten ongeveer 70 km te rijden en de rest ging voor ongeveer 40 km.
  Ze hadden er een fantastisch idee daar in Rekkem ze hadden een vast parcours van 26 km en in die parcours kon je telkens een lus bijdoen na die lus kwam je terug aan op het parcours van de 26 km, de grootste afstand dat je kon doen was 80 km.
  Phil vandaag met zijn nieuwe fiets.

 • Parcours :Martine, The President, Secco, Tetteman, Phil, Duincrossertje, Dré, Patje Duck en Hondje vertrokken tesamen en na een beetje opgewarmd besloten Duincrossertje en Dré de 70 km te rijden Tetteman heeft hun nog gevolgd en besloot toch maar met de rest mee te rijden...
  Na enkele km's te rijden konden we onze eerste lus rijden een lus van 6 km met daarin een NIE TE DOEN strook van 800 meter bergop op een echte Parijs-Roubaix strook gewoonweg een prachtige kasseien strook daarna kregen we het dronckemansstrook en daar is Phil voor het eerst gevallen met zijn nieuwe fiets. We kwamen terug aan op het vast parcours van 26 km en kort daarop konden we terug een lus nemen van 6 km The President en Secco besloten door te rijden en de andere 5 reden de lus.
  Na ongeveer 26 km te rijden kregen we de eerste bevoorrading, drank was er nog voldoende aanwezig maar geen voedsel, buiten een sinaasappel gelukkig was Martine mee en ze deelde haar voorraad uit aan de Choufkes het ene was al meer over datum dan het andere maar we waren tevreden.
  Vervolgens kregen we terug een lus van 11 km voorgeschoteld en we besloten te stemmen Patje Duck en Hondje gingen ervoor maar de andere 3 besloten het niet meer te doen.
  Na nog enkele mooie stroken onder andere Dirks Baantje, Express weg..Phil ging nog een keer over kop met zijn nieuwe fiets, het schijnt dat zijn fiets nu korter draait als hij aan zijn stuur komt. Nu nog een mooi op en neer parcourke en we kwamen  aan op de 2 de bevoorrading...
  Daarna nog enkele vettige stroken en na 41 km te rijden kwamen we aan op de Bike Wash, Chantal, Hilde, Jens, Niels en Jorn hadden er 27 en Dré en Duincrossertje hadden er in plaats van 70, 6o km op de teller en daar hadden ze een reden voor Dré viel plat en had juist een band mee Duincrossertje heeft dan maar zijn bommetje gegeven en op het einde voelde Duincrossertje langzaam zijn band lossen maar ze hadden geen pomp of bommetje mee en besloten naar binnen te rijden. 

 • Algemene beoordeling : Zeer mooie toertocht en een mooi systeem met de lussen

 • Bepijling : Perfect

 • Bike wash : Perfect

 • Douches : Koud water maar dat was de schuld van de gemeente hun douches waren al enkele weken defect en ondanks de bevestiging dat het in orde ging zijn was het niet in orde..

 • Weer : Zeer mooi weer, wel fris maar een mooi zonnetje

foxy
Comments