Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Sint-Andries 7 mei 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 04:43 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:01 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

14 de Brugse Bossen en Polders Tocht  07/05/2005

              


 • Bikers : Phil, Mich en Hondje

 • Woord vooraf : Normaal gingen Bikske, Patje Duck, Klakkeman en Tetteman met de fiets naar Sint-Andries rijden en daar de kleine tocht doen; maar ondanks de hevige regen besloten ze maar niet aan te zetten, maar Patje Duck was wel aanwezig en is dan op zijn eentje naar Brugge gereden en terug.
  Phil, Mich en Hondje waren zoals afgesproken wel paraat en zijn met de auto naar Sint-Andries geweest en ze besloten zoals echte bikers ondanks de vele regen toch maar de grote toer te doen .

 • Parcours : Aan de startplaats kon je direct zien dat de opkomst maar povertjes ging zijn, en na ons ingeschreven te hebben besloten we toch maar te rijden met onze regenvest want het zat overal een beetje donker.
  De startplaats bevond zich aan de sporthal dicht bij de watertoren.
  Eerst ging het wat op de harde weg om direct te kunnen waarnemen dat het er zeker vettig ging bijliggen we moesten 30 stroken onverhard rijden, telkens werd de afstand vermeld en de stroken gingen van 30 naar 1, de ene strook lag er al vettiger bij dan de andere en strook 26 was er eentje om het slijk van je vingers te likken...
  Via Tilegembos, Zevenkerke bijna waren we afgereden om een trappist te drinken bij de paters van Zevenkerke maar we besloten toch maar onze tocht verder te doen intussen was Mich met de noorderzon verdwenen en later zou hij ons nog passeren want hij had terug een pijltje te laat opgemerkt, intusen had Mich ook een fietsmaat gevonden met een beetje het zelfde tempo van hem.
  onze rit ging verder door Tudorbos en Biesbroek en na 20 km te hebben gereden kwamen we aan op de eerste goed verzorgde bevoorrading.
                                              
                                            
  We reden verder en de inrichters hadden er ook nog een stuk of 4 privéstroken in het parcours verwikkeld.
  Eentje heette het Kraaiennest en deze werd speciaal voor vandaag omgevormd naar de Kraaienbeek, Hondje voelde zich in zijn sas en besloot al de plassen door te fietsen en plots zonk hij tot aan zijn drinkbus onder water hij kon nog net zijn fiets onder bedwang houden anders was Hondje goed nat geweest.
  Nu ging het richting Varsenare, Meetkerke om zo na 35 km aan te komen op de 2 de bevoorrading en deze bevond zich in een beesten kar ( orgineel gevonden)
  We reden nog wat door en nu moesten we naast de spoorweg rijden deze strook werd omgevormd in een moeras. terug wat baan en via de vaart terugkeren richting Sint-Andries en via de achterkant van de gevangevis kwamen we (tevreden dat we gereden hebben) terug aan de sporthal voor een welverdiende bike wash en douche
                   .

 • Bike Wash : Zeer goed

 • Douches : Zeer goed

 • Bepijling :  Goed

 • Weer : Gelukkig geen regen maar wel veel wind en nu en dan een flauw zonnetje

 • Bevoorradingen : zeer goed

 • Algemene beoordeling  :  Ondanks de vele regen en een wolkbreuk omstreeks 8.00 uur was het toch plezant rijden, en moest het enkele dagen droog geweest zijn was dit één van de betere tochten je kon ook duidelijk merken dat deze tocht werd ingericht door mountainbikers en niet door een bende wielertoeristen,           

                    

Comments