Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Veldegem 23 december 2005

Geplaatst 20 feb. 2015 06:50 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:02 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

7 de kerst VTT 23-12-2005


Bikers : Christian, Patrick Strubbe, Sjaaki, Gène, Bikske, Schachje, Dries, Secco, Frank, Tine, Phil, Stephane, Peter Slabbinck, Patje Duck en ikzelf de hond

Woord vooraf : We waren vandaag eens met een flinke delegatie Choufkes aanwezig in Veldegem.
Sommigen hadden zichzelf en hun fiets wat in kerst stemming gezet .

Parcours : hieronder de beschrijving van de 50 km

50 Km : 
De 33 & 50Km passeren de rechter zijkant van het Plezierbos. Nadat de 33Km al vlug rechtsomkeer maakt gaat de 50Km alleen verder langs enkele veldwegels naar het eerste en heel prachtig uitgewerkte privé bos. Vervolgens word een grote lus gemaakt langs enkele veldwegels naar de bosrijke omgeving van Zedelgem, die het verst gelegen is ten opzichte van de startplaats. Beginnend met de Vloethemveldbossen gaat het via de oude spoorwegbedding naar de Abdijhoek en onmiddellijk daarop volgend de eerste bevoorrading te Loppem .

Na een 4 tal Km afgewisseld met veldwegels bereiken we Merkemveldbos te Zedelgem, waar de 35Km opnieuw aansluit.
Na dit prachtig bos komen we heel vlug langs het bieteveld waar de 20Km aansluit.  

Reeds 3 maal genoten te hebben van een volledig uitgewerkt technisch boscircuit met behulp van PVC markeerband, genieten de deelnemers hier opnieuw van zeer technisch bosparcours over een afstand van 750m.

Vervolgens gaat het met enkele veldwegels naar het superprestige cyclocrossparcours te Ruddervoorde en de 2de bevoorrading.

Hier wordt de mogelijkheid geboden om naar gelang de weersomstandigheden de belangrijkste en berijdbare hellingen van het parcours te nemen.

Er is een alternatieve route langs de weg voorzien voor wie het soms zwaar liggend parcours niet wenst te doen.
Na een stuk recuperatie zone bereiken we de bosrijke omgeving van het Torhoutse Groenhove waar mogelijks een heel nieuwe uitgewerkte zone aan het geheel word toegevoegd. Dat laatste uitgewerkte stuk is nog onder voorbehoud.

Het is afhankelijk van de weersomstandigheden en de haalbaarheid om het vele werk in dat bos rond te krijgen. 
Daarop aansluitend een stevige klim als afsluiter van het zware werk die ons terug richting Veldegem brengt. Via een licht aflopende veldweg komen we opnieuw langs het plezierbos om onze laatste stop te bereiken.

Als slot van een fantastische rit, wordt u op 250m voor de aankomst bediend door de kerstman met een lekkere gluhwein (voor de jongeren warme chocolademelk)

Tine , Peter Slabbinck en Secco verkozen om de 33 km te rijden en zij reden ook op de cyclocrossparcours van Ruddervoorde en dat was zeker voor enkelen onder ons dikke ervaring .


30 Km : 
Start samen met de 50Km. Nadat de 35Km de 50Km heeft verlaten worden er enkele veldwegels opgezocht om zo vlug mogelijk Merkemveld bos te bereiken waar de 35Km opnieuw samen gaat met de 50Km tot het einde. In tegenstelling tot vorig jaar gaat de 35Km nu wel over het Cyclocrossparcours . 

Bike Wash : *****

Douches *****

Après Bike : 1 minpuntje we moesten ongeveer 1 uur wachten achter ons gratis belegde pistolets.

Weer : droog maar fris 5 graden 

Algemene beoordeling : een mooie winter tochtje ****


Foxy

 
Comments