Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2005‎ > ‎

Vichte 24 september 2005

Geplaatst 17 feb. 2015 06:03 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:02 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

5 de Vlaamse Ardennen Toertocht 24/09/2005

 

 • Bikers : Mich, Phil en Hondje

 • Woord vooraf : We konden vandaag al vlug opmerken aan de geschoren onderbeentjes dat de wielertoeristen hun mountainbike terug van de zolder gehaald hadden...
  Aan de kust was het vrij zonnig maar hoe meer we richting Vichte kwamen hoe misterig het werd en we moesten fietsen een keer in de zon en een keer in de mist.
  We spraken ook direct af met Mich dat hij niet moest wachten achter ons en maar moest zijn eigen tempo moest rijden..

 • Parcours : Met volle moed vertrokken we, en in gedachte dat we veel bekende off-raod baantjes gingen tegenkomen van de vele toertochten in de streek.
  Maar niets bleek minder waar in het begin was het veel baan met enkele fraaie kerkwegels en nu en dan wat off-road, het moet wel gezegd worden ginder is niets plat en daardoor maakte het de toertocht toch plezant en lastig om te rijden . Phil voelde zich vandaag niet goed en besliste al vlug om de 35 km te rijden wat zijn volste recht was.
  Aan km 26 kwamen we de eerste bevoorrading tegen en, kort daarna kregen we de splitsing voor de 35 en 60 km Phil besloot zijn weg in te korten en voor de hond, en Mich die we niet meer tegen kwamen op de bevoorrading begon de toertocht toch interressant te worden met direct een mooie kassei strook richting Kluis. We beklommen de kluis langs drie kanten de eerste keer via een mooie kasseistrook , de 2 keer via een beton baantje die uitliep onverhard en de derde keer via de franse kant Amougies in totaal waren dat 15 zware km's en  16 km voor het einde kregen we nog een 2 de bevoorrading en vanaf dan was het uitrijden op de baan met enkele kerkwegels en een mooie fietsroute van ongeveer 5 km al bij een mooie toertocht maar jammer genoeg veel baan en weinig off-road.
   

 • Bepijling : goed *****

 • Bevoorrading :slechts na 26 km en dan na 45 km nog een tweede bevoorrading, het eten was goed veel fruit maar voor drank was het enkel cola en water ****

 • Douches : *****

 • weer  : zon en mistig en redelijk fris ong. 14 graden in de mist en 18 graden in de zon

 • Parcours : *** mooi op en neer maar weinig off-road

 • Algemene beoordeling **** al bij al toch een leuke tocht

 • de 60 km waren er 62 en de 35 waren er 40 km Mich had gemiddeld 26,3 km/u en ikzelf ongeveer 23 km


  Hondje

Comments