Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2006‎ > ‎

Dikkebus 3 juni 2006

Geplaatst 7 mrt. 2015 01:34 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:04 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]
Dikkebus 3-6-2006


BIKERS : Phil en Patrick Strubbe en familie

 
WOORD VOORAF : Volgens onze kalenderman was het afspreken geblazen in Leffinge om 8.30 of aan het voetbalplein van Spermalie om 8.40 maar algauw zou blijken dat er niet veel wakkere zielen waren behalve mezelf dus besloot ik maar in mijn ééntje naar Dikkebus te rijden. Het weer was nochtans prachtig voor bikers nl. zo’n 15 à 16 graden met prachtige zon ! Zou de eventuele zware rit in het heuvelland wat afschrikken ?

Eénmaal aangekomen in Dikkebus merkte ik onmiddellijk Patrick Strubbe op die met familie aanwezig was en de kleine tour zou rijden. Er was eveneens zoals ieder jaar terug een chronorit die ik wijselijk (gezien mijn magere conditie) links liet liggen en aan de echte competitiebeesten overliet.

 Parcours : Na een blik op de zwart witte streekkaart werd mijn vermoeden bevestigd waarbij alle “bergskes” aanwezig waren en het een zware klus zou worden om de 60 km te rijden, niettemin kan een beetje afzien geen kwaad en gingen we ervoor.

In tegenstelling tot de vorige jaren was de tour nu blijkbaar omgedraaid maar mochten we toch terug richting dikkebus vijver vertrekken om zo een verbinding te maken met de heuvelzone en via de scherpenberg er in te vliegen met de alom bekende zwarte berg, rode berg enz. Er werd in twee welgekomen bevoorradingen voorzien die rijkelijk gevuld waren met de nodige energie kalorieën.
Gezien mijn relatief zwakke konditie was de tweede bevoorrading gelegen op de monteberg dan ook eerder een noodzaak dan een keuzemogelijkheid.

Vandaar werden we op pad gestuurd om via het onverharde pad dat naast het kerkhof aan de voet van de kemmel uitkomt deze via de kasseien aan de achterzijde op de rijden en het moet gezegd na +- 50 zware km is dit eerder een straf dan een uitstapje !

Dus weinig blije gezichten aan de voet en des te meer op de top van de kemmel ! om zo via nog enkele golvingen in het landelijke parcours terug te keren via de andere zijde van dikkebusvijver naar onze startplaats.

                                                                                               Algemene beoordeling

Bepijling : goed

Douches : zoals gewoonlijk goed verzorgd in een tent en dus ruim voldoende

 Sportiviteit : veel sportiviteit van mensen die aan de chronorit meededen en dus weinig lasterlijke woorden onderweg

 Bevoorrading : 2 x op de 60 km en verzorgd

 Weer : 18 C° met veel zon en toch wat wind

 Parcours : 60 à 70 % onverhard en op zijn minst heuvellachtig

 Bike wash : zeer goed

 

                                                                                                    Phil
Comments