Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2006‎ > ‎

Jabbeke 28 januari 2006

Geplaatst 20 feb. 2015 08:00 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:07 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]


10 de Permeke tocht 28-01-2006


Bikers : Bikske, Johnny, Patrick Strubbe, Hondje en Phil(die startte maar om 14 uur)

Woord vooraf : Patrick Strubbe en vriend Wim vertrokken wat vroeger richting Jabbeke vanuit Gistel.
De rest kwam omstreeks 9.00 uur aan in Jabbeke, Johnny besloot de kleine afstand te doen, want hij wilde nog frisse benen hebben voor zondagochtend...

Parcours : Na ons diep ingeduffeld te hebben, - 6 graden aan de start en een koude wind waardoor het nog kouder aanvoelde dan dat het was, was dit wel nodig.
Met frisse moed vertrokken voor de 45 km eerst wat opwarmen op de baan om na enkele km's het eerst off-road stuk aan te vatten. Het was vandaag terug aangeduid met stroken en de eerste strook was nr. 19; er stond telkens vermeld hoelang de strook was....

Na enkele bekende bloso-stroken uit de streek en na de mooie kasseistrook en het bos van Beisbroek reden we in onbekende bospaden, om vervolgens een mooi stuk onbekende privé-strook in te fietsen. Naar het schijnt hebben ze daar everzwijnen gedropt maar deze kregen we niet te zien, we passeerden ook 2 mooie vijvers.

We waren ook versteld dat het overal goed berijdbaar was, maar op sommige plaatsen moest men toch goed uit de doppen kijken waar men moest rijden want de ondergrond lag er keihard bij.
Johnny heeft iemand zien vallen en die was wel ongeveer 2 minuten buitenstrijd Gelukkig had hij een helm op en achteraf hadden ze hem moeten wegbrengen met de MUG.

Na ongeveer 20 km rijden kregen we de eerste bevoorrading en deze keer terug niets over te zeggen.
Johnny kreeg ook maar na 20 km het buffet en dat vond hij wel een beetje laat als je maar 28 km rijd....

Direct kregen we een mooie bosstrook van 5 km te verwerken richting Tillegembos en rondom het kasteel was het er mooi biken.
Vanaf nu was veel een kopie van de toertocht van Varsenare en juist voorbij de abdij van Zevenkerke reden we terug een éénmalige privé-strook in een ongelooflijk mooie singletrack.
Op het forum van mountainbike.be hadden ze verwittigd dat de strook in Tudor er gevaarlijk ging bijliggen en inderdaad op de welgekende paardewegel was het keihard en gevaarlijk fietsen zonder een vast berijdbare strook en daar is Patrick gevallen juist op zijn knie; gelukkig zonder veel erg...

En net na de brug van de E 40 bereikten we de 2 bevoorrading.
Nu nog een km of 10 en dan reden we terug een mooie bosdreef in en daar zijn wij en vele andere bikers verkeerd gereden en zo kwamen we terug aan het begin van de tocht.

Dan maar vlug teruggekeerd en op een boom merkten we een bordje op en zo reden we richting Snellegem om zo Jabbeke te bereiken maar op het einde moesten we nog rond het voetbalterrein waar we de verhoogde berm aan de autosnelweg nog aandeden.
En zo kwamen terug aan en deze keer hadden we geen bike-wash nodig

Algemene beoordeling 

Bike Wash : niet gebruikt *****

Douches : goed ****

Bepijling :
goed, maar 1 pijltje te laat op gemerkt ****

Weer : Koud maar goed fietsweer eens je op de fiets zat

Bevoorrading : zeer goed *****

Algemene beoordeling : Uitstekende toertocht en tot volgend jaar *****

45 km was door onze telaat opgemerkte pijl er 50 km en Johnny kwam op 28 uit
Achteraf hoorde ik van Phil dat hij ook verkeerd gereden had....


foxy

Comments