Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2006‎ > ‎

Stavelot 29 september - 1 oktober 2006

Geplaatst 21 mrt. 2015 05:41 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:08 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]


weekend Stavelot van vrijdag 29 september tot en met maandag 2 oktober


Deelnemers : Dirk Rabaut, Gène, Patje Duck, Patrick Strubbe, Tetteman, Klakkeman, Guitar Man, Secco, Tine, Mich, Ruudje, Kupertje, Schachje en Hondje.

Hoog op de berg stond er een huisje o zo mooi…Woord vooraf : Omstreeks 10 uur vertrok de eerste lichting van 5 Choufkes richting Stavelot en na 2 en een half uur rijden waren we ter plaatse .
En dan konden we beginnen uitpakken en ons kamertje uitzoeken.
We merkten ook al vlug op dat het huisje fantastisch gelegen was, maar ook een nadeel op het einde van onze fietstochten moesten we telkens een ferme klim trotseren …

Secco, Patje Duck, Tetteman , Schachje en Hondje besloten maar vlug om de streek wat te verkennen en enkele kaarten te kopen met de parcours erop.

We besloten naar Trois-Ponts te fietsen, want daar wisten we dat er 3 ritten aangeduid waren.
Daarna fietsten we verder naar Coo en hebben we de waterval bezocht..


Vervolgens wist ik ook dat er een rit was in Coo nl. een witte cirkel met een blauwe pijl via de plaatselijke Rommel moesten we die kaart kunnen bemachtigen. We gingen binnen, maar de plaatselijke Roland bleef maar weg en achter zijn bureau lag die kaart er voor het grijpen maar tevens zagen we ook dat er een camera gericht was naar diezelfde bureau Schachje deed een schone verdwijntruck om de camera de omzeilen en het is nog gelukt ook.
Na de eerste kennismaking van de streek keerden we via de grote baan terug richting Stavelot en nu moesten we voor de eerste keer de “STOCKEU “ beklimmen om zo aan te komen aan het bronzen beeld van “Kannibaal Eddy Merkx”
Beklimming Côte de Stockeu
Land België
Regio Luik
Hoogte 506 meter
Hoogteverschil 227 meter
Lengte 2300 meter
Gem. stijging 9,9 %
Max.. stijging 21 %
Startplaats Stavelot


Bijzonderheden:


Opgenomen in het parcours van Luik-Bastenaken-Luik. Langs de helling staat een monument ter ere van Eddy merckx (zie monumenten)

Zoals gewoonlijk sloten we de vrijdag af met spaghetti en konden we de rest van de bende verwelkomen.oor het eerst in de club geschiedenis gaan we in het weekend proberen te biken met een GPS en na te brainstormen over de ritten die we zaterdag en zondag gaan doen kropen we moe maar tevreden in ons bedje...

Voor het eerst in de club geschiedenis gaan we in het weekend proberen te biken met een GPS en na te brainstormen over de ritten die we zaterdag en zondag gaan doen kropen we moe maar tevreden in ons bedje...We besloten de witte geverfde pijl met 2 bollen te doen met de GPS maar eerst moesten we nog de gele route nr 3 volgen tot in Coo om zo op het parcours te geraken van de GPS.
Maar na precies 4,95 km gebeurde het : Patje Duck vloog uit de bocht met als gevolg een ferme schaafwonde, maar sterke Duck sprong omzeggens direct op zijn bike en we konden verder fietsen


Na enkele redelijk lange klims en afdalingen konden we voor de eerste maal de GPS uit proberen en dat viel zeer goed mee maar na een 20 tal km gaf de batterij van de GPS de pijp aan maarten. We besloten het parcours verder te doen met de aangeduide verf aanduidingen. Het ging goed tot we in het bos kwamen en daar liep het spoor omzeggens dood en we waren ook onze guitar man en ons Duckje kwijt.
Vlug onze fiets draaien en terugkeren om ze te zoeken en we hebben ze nog gevonden ook.
We kozen gezamelijk om het pacours witte cirkel met blauwe pijl te volgen en dat was zeer goed aangeduid.
Op het eerste terrasje dat we tegen kwamen stopten we en konden we de krachten terug opvoeren met voor de één spek met eieren en voor de anderen een broodje en ikzelf koos voor een erwtensoep.
We konden er terug tegenaan maar na een km of 3 kwam een tweede valpartij tevoorschijn onze "Superman" Mich maakte ook kennis met de Ardense grond.

Na enkele platte banden en ook nog een valpartij van Tine maar deze keer juist maar een beetje pijn aan de knie en voor de rest was alles in orde.
Hieronder nog een tweetal foto's van de zaterdag


Op het einde nog een klim naar het huis met de welgekende STOCKEU klim. Onze klakke man had een superdag en kwam als eerst boven ; moet wel gezegd worden Mich en Dirk waren aan de voet verkeerd gereden en als 2 de kwam ik boven nipt gevolg door Mich .Na een zware avond voor sommigen in Faymonville besloten een stuk of 5 Choufkes vandaag niet mee te biken en te plooien . Schachje, Patrick Strubbe, Guitar man en ikzelf besloten een wandeling te doen en Kupertje had nog een receptie te doen en besloot om naar huis te rijden...
De anderen gingen terug de kunsten van de GPS proberen en Gène had er een toertocht van Stavelot in geprogrammeerd en alles ging zeer vlot .
In totaal werd er 43 km gereden en de GPS werkte perfect zeker voor herhaling vatbaar..Na deze mooie rit en nog wat Penne Italinio te verorberen konden de meeste zich opfrissen en alles klaarmaken om naar huis te gaan.
Nog een 7 tal Choufkes bleven over Patrick Strubbe besloot nog een uurtje te rijden en ikzelf besloot mee te gaan maar mijn fiets was al naar huis ik maar zoeken achter mijn fiets....

En plots viel mijn euro en besloot ik met de Guitar man zijn fiets te biken moet zeggen mijn bike rijd toch veel vlotter dat beloofd voor in de toekomst als hij een nieuwe fiets gaat kopen.
Toch hebben wij in de regen 20 km gereden..

Stavelot het was dik in orde


HondjeEn het duckje verdiend ook een welverdiende badje 
Comments