Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2006‎ > ‎

Oostrozebeke 22 oktober 2006

Geplaatst 5 feb. 2016 06:19 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:08 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

9 de Mandel-Vallei VTT  22/10/2006Bikers : Patje Duck, Sjaakie, Den hond, de P, Phil, Gino, Patrick Strubbe, Mich

Voorbeschouwing : Met grote verwachting voor de tocht van onze vrienden in Oostrozebeke hadden we afgesproken om 8.30 aan de total in Jabbeke en wat bleek het zou één van de grootste opkomsten worden van dit jaar ! Met liefst 8 man konden we richting Oostrozebeke vertrekken

Eénmaal ter plaatse aangekomen rond +- 9.10 uur konden we onmiddellijk vaststellen dat deze tocht een groot succes zou worden gezien de plaatselijke parkings ruim overbevolkt waren en we dus de handen vol hadden met het flyeren van alle auto’s ter plaatse maar met 16 handen ter beschikking waren we reeds rond 9.30 uur aan de inschrijving alwaar ons de enigste negatieve verrassing van de dag te beurt viel daar de inrichters van de TT in Ingelmunster (ook op 29/10) al onze affiches en zelfs ons werfbord volledig hadden overplakt !!! Een serieuze vorm van kleingeestigheid die we dan onmiddellijk onder handen hebben genomen alvorens te vertrekken voor deze prachtige tocht waar er op dit moment reeds een klein 930 deelnemers onder weg waren.

Parcours : Via de eerste single tracht rond het plaatselijk voetbalveld kwamen we onmiddellijk in een file terecht daar er toch altijd bikers zijn die ergens één of andere boom nog niet hebben thuis staan en deze dan percé willen meenemen om zo via het dwarsen van de grote baan naar de eerste grote stroken onverhard langs het kanaal.

Na een opwarmer langs het kanaal kwam er het eerste serieuze technische stukje waarbij den hond het niet kon laten om eens te gaan neerzitten bij een uitstekende boomstronk om er al dan niet zijn sporen na te laten, ook den P wou alles onder zijn bike wel eens van dichterbij bekijken met alle gevolgen van dien ! Er waren echter verder in deze strook nog wegwijzers voorzien voor de technische stroken rechtdoor en de gewone weg naar rechts en wat bleek… toen wij iets verderop uit het technisch stukje kwamen, wie kwam er daar uit langs de gemakkellijke weg inderdaad den hond !! Blijkbaar een zware nacht gehad om als excuus te gebruiken.

De tocht slingerde zich om en rond Oostrozebeke verder waarbij er opvallend weinig baan inzat, toch had den P blijkbaar zijn dagje niet om vond hij het fietspad niet breed genoeg met alle gevolgen van dien !!

Via Ooigembos waar de organisatoren een single track van maar liefst 2620 Meter !!!! hadden uitgetekend en de molen van Hulste kwamen we terecht op het fameuze crossparcourke wat bijgewerkt door veeteeteetje en het was genieten van de eerste tot de laatste meter, single track, sterke afdalingen en dito klimmen met nog een stukje bos erachteraan wat toch weeral goed was voor zo’n +- 2 km om van daar via de leieboorden terug te keren naar Oostrozebeke alwaar bleek dat we voor de 45 km toch 3 uur op onze fiets hadden gezeten ! We laten de Mich natuurlijk even buiten beschouwing ! wat normaal was gezien er in deze tocht toch voor +- 70 % onverhard was en dan nog wel goede kuitenbijtertjes.Deze tocht staat al met stip genoteerd in onze agenda voor volgend jaar !!

Algemene beoordeling : 

Parcours : *****

Bepijling : *****

Douches : *****

Den Après : *****

Weer : prima bike weer

PHIL

Oostrozebeke 22/10/2006

 verslag peter schallier  : Vertrokken rond 8.15 uur voor wat ging zijn de beste TT in de West-Vlaanderen. Met Gino, Hondje, Mich, philmil, sjaakie, patrick, patje duck en ik afgesproken om 8.30u aan Total station. Bij de inschrijvingen direct “spel” want die mannen van Ingelmunster hadden nie beter gevonden om op ons reclamebord voor de rit hun reclame te plakken voor hun rit die op dezelfde dag plaatsvind. Straf straf. Nu ja, de rit, het was allemaal niet gelogen op ’t forum. ’t Was af. Veel offroad veel boerewegels veel wind en veel volk. Na de bevoorrading kwam het beste vond ik, da parcourtje aan de speelplein, ooigembos (2.6 km draaien en keren in ’t bos) en het crossparcour. Op en neer in ’t zand, het was prachtig. Ergens daarvoor hadden hondje en ik moeten lossen van onze vrienden die blijkbaar meer poeder in de benen hadden dan wij.

’t Was ne prachtig rit, proficiat aan de inrichters.

De aprés was ook goe veel forumgasten blijkbaar en veel drank.


DE P.
Comments