Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2006‎ > ‎

Rekkem 12 maart 2006

Geplaatst 21 feb. 2015 00:13 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:01 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]

 7 de smokkelaars toertocht 12 maart 2006


Bikers : Dunecrosser, Dré, Secco en Patje Duck


Woord vooraf : Dré en Dunecrosser vertrokken reeds vroeg nl. om 7.30 uur, en dit omdat ze vorig jaar door materiaalpech na 60 km de sporthal moesten opzoeken, maar dit jaar waren ze dubbel gemotiveerd om de grote toer af te leggen.
Secco en Patje vertrokken om 8.30 uur en zij verkozen ongeveer 50 km af te leggen via een uitzonderlijk lussen systeem...Parcours : Ze begonnen met eerst het centrum van Rekkem te doorkruisen en daarna kregen zij de eerste onverharde stroken ; enkele veldwegeltjes die goed berijdbaar waren door de nachtvorst althans voor Dunecrosser en Dré, Patje en Secco kregen al vlug te maken met een vettige bovengrond en een bevroren ondergrond.

In zone drie begon, het al gevaarlijk te worden " een smalle strook met aan weers zijden prikkeldraad.
We kregen al vlug een stevige klim voor de wielen geschoven richting Noord Frankrijk op het asfalt.
Daarna reden we via steeds modderige paadjes langs de douane, een brug over door een parcours (???) in een weide, echt niet te doen, fietsen lukte aan geen kanten.

We kregen al vlug een lange hellende kasseistrook te verwerken een voorproefje voor de MTB rit Parijs-Roubaix de 8 ste april het beloofd...( deze strook kreeg de naam de muur van Rekkem)

Het winterzonnetje begon het parcours meer een meer te ontdooien en het parcours lag er steeds vettiger en vettiger bij.
Na 20 km kregen we de eerste bevoorrading en dat was in orde en zeker geen km te vroeg..

Kort daarna kregen Dré en Dunecrosser op 2 plaatsen pijltjes te zien zonder de vermelding splitsing !!!!! Ze hadden een keuze gemaakt en gingen wel zien... het werd steeds meer ploeteren in het slijk, na een lang en zwaar stuk langs het water (de Leie) wat lag dat stuk er slecht bij en na nog enkele veldwegeltjes reden ze opeens terug Rekkem binnen en dit na amper 49 km ze hadden blijkbaar de verkeerde keuze gemaakt aan de splitsing net na de bevoorrading .

Volgend jaar gaan ze nog een poging doen want derde keer goede keer..
Achteraf gehoord dat de organisators enkele problemen hadden met enkele bordjes dieven. 

Nu nog even de belevenissen van Secco en Patje zij wilden ongeveer 50 km fietsen maar zij hadden ook gemist en waarschijnlijk waar Dré en Dunecrosser de ene kant uitgingen zijn zij de andere kant opgereden met als gevolg dat ze 60 km hadden gereden.

Nog enkele mooie stroken vermelden, in Moeskroen moesten ze de tunnelbos doorkruizen en dat was een strook met de bomen ampertjes verwijderd van het stuur dus zeer smal., in het industrie park was het ook de moeite en dit met Dirksbaantje en de welbekende sleutelbeentjes strook, en ook het toekomstige bos was voor deze dag éénmaal open gesteld, en daar gaven vele bikers de pijp aan maarten, kortom Rekkem het was weer dik in orde en tot volgend jaar.

Het was vandaag zeker Bike en Leute en nu en dan een zwaar gezucht voor het modder werk maar ja wat wil je na een hele week regen en vries temperaturen.

                                                                            Algemene beoordeling

Bepijling : goed

Bevoorrading :goed

Douches : zeer goed

weer : ongeveer 2 graden met een mooi winterzonnetje

Parcours : Ze hebben terug het beste uit de streek gehaald.


 

Comments