Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2006‎ > ‎

Varsenare 14 januari 2006

Geplaatst 20 feb. 2015 07:33 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:02 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]
12 de Door en rond Varsenare 14-01-2006


Bikers : Mich, Patrick Strubbe en Foxy


Woord vooraf : Ondanks een mooi weertje waren we terug met een kleine delegatie Choufkes aanwezig op de welgekende vertrekplaatsen. Na enig zoekwerk via GPS en wat vertraging aangekomen aan Café Oud Gemeentehuis.


Parcours : We besloten de 45 te doen en spraken af met onze 'Turbo Mich' dat we op ons eigen tempo zouden rijden.
We moesten vandaag 15 onverharde passages berijden afgaande van nummer 15 naar 1. We reden terug op de welgekende stroken in de streek. 

Patrick had al enkele keren de bossenroute gereden en hij merkte vlug op dat we heel het parcours aan het volgen waren, nu eens in de gewone richting en dan in de tegenovergestelde richting. Daardoor kregen we veel verharde stroken te verwerken...

Na exact 20 km kregen we de 1 ste bevoorrading en dat was in orde. 
De off-raod stroken waren merendeels goed berijdbaar, behalve strook 6, dat was nog eens mountainbiken en na 35 km kregen een 2 de bevoorrading en op deze stop konden we soep verkrijgen en dat deed deugd want het was niet te warm.

Al vlug kwamen we terug tesamen met de bikers van de 25 km en op het einde van de rit kregen we het mooiste van de dag te verwerken een mooi technisch stuk door een bosje..

Het was een mooi tochtje, maar er zaten veel bekende stroken tussen van de toertochten, St-Andries, Snellegem, Jabbeke, Zedelgem, het zijn allemaal toertochten met ongeveer het zelfde parcours.


Algemene beoordeling

Bike Wash : zeer goed *****


Douches : zeer goed *****


Bepijling : zeer goed, maar met de laaghangende zon moesten we toch goed uitkijken naar de bordjes ****


Weer : Koud maar goed fietsweer ong. +2gr. C°


Bevoorrading : zeer goed *****foxy
Comments