Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2004‎ > ‎

3 de Rakettentocht 11/11/2004

Geplaatst 13 feb. 2015 00:53 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 07:48 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]
 • Bikers : Phil

 • Woord vooraf : Gezien de toch wel redelijke verplaatsing was ik  deze morgen al vroeg vertrokken, om rond 8.10 uur in mijn geboortestad Wervik aan te komen.
  Na wat plichtsplegingen bleek de eerste drukte reeds voelbaar daar ik stond aan te schuiven om in te schrijven.

 • Parcours : Met frisse benen vertrokken, en wat bleek reeds na 2 km mocht ik de  Leie  over en kwam ik in Frankrijk terecht om zo via een aanloopstrook van een 3 tal km langs het verharde jaagpad mijn eerste onverharde strook af te snijden. De stroken waren perfect aangeduid met nummers zijnde nr. 40 om te beginnen en de afstand werd telkens netjes vermeld (prima werk). Over mooie en rustige Franse weggetjes en wat single tracks waar de ruime belangstelling duidelijk werd gezien, ik als "bleutje" van de club toch meermaals moest inhouden kwam ik aan op de eerste bevoorrading na 14 km om dan na zo'n 16 km via Wervicq sud opnieuw Belgie binnen te rijden om op het wervikse eiland de balokken mijn tweede bevoorrading te mogen nuttigen en al zeg ik het niet graag als Chouffe maar de bevoorrading kon de concurentie aan met deze van onze toertocht.
  Nog 25 km te rijden maar deze bleken dan ook de zwaarste te worden gezien wat licht heuvelachtig maar vooral veel veel moder !!! om via Kruiseke opnieuw Wervik te bereiken alwaar ik toch een dik kwartier stond aan te schuiven aan de bik wash en dit ondanks de aanwezigheid van 7 afspuitslangen om daarna te kunnen genieten van een welverdiende pint.
   

 • Weer :  Droog maar fris 3 graden

 • Bevoorrading : dik in orde

 • ALgemene beoordeling : Beste leden noteer deze toertocht reeds voor volgend jaar

  PHILIPPE.

Comments