Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2004‎ > ‎

5° MIDDELKERKE CHOUFFETOCHT 31/10/04

Geplaatst 13 feb. 2015 00:49 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 07:48 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]
 • Na de voorbije week elke avond met een bang hart de weersvoorspellingen op de voet gevolgd te hebben konden we zondag van start in ideaal MTB-weer. De weergoden waren ons net zoals vorig jaar gunstig gezind. Tegen 08.30 uur was de mist al opgetrokken. Er was niet teveel wind en omdat het de afgelopen dagen weinig geregend had was het parcours in uitstekende staat.

  Niettegenstaande de inschrijvingen voorzien waren tussen 08.00 uur en 11.00 uur vertrokken de eerste bikers al om 07.30 uur. De laatste biker vertrok pas om 12.45 uur en kon daardoor niet meer op het strand rijden omdat 'vloed' nu eenmaal niet wacht op langslapers.


 

 • Onze club verbrak dit jaar alle eigen records 641 deelnemers waarvan 45 dames. Met enige trots mochten we een aantal toppers onder de deelnemende bikers rekenen: Natacha MAES (Belgisch kampioen elite dames, wielrenster), Andy Capelle (wielrenner), Jurgen Dereere (duatleet), Geert Blieck ( ex-bokser), Willy de Geest (ex-wielrenner), Sigrid Rondelez (windsurfster), Steve Ramon (motocrosser),...


 • Ook de kids-tocht had dit jaar veel succes. 32 toekomstige kampioenen genoten van een ritje naar het domein van Prins Karel en konden hun kunsten tonen op het MTB parcours van MIDDELKERKE. Achteraf werden ze beloond met een hotdog en een frisdrankje.
  Met betrekking tot het parcours en de bevoorrading hoorden we niets dan lovende woorden van de bikers. Het parcours werd dit jaar lichtjes aangepast zodat we nog meer onverhard en een aantal mooie technische stukjes voor de wielen geschoven kregen.
  Traditioneel passeert de tocht langs: polders, duinen, strand, jacht- en vissershaven Nieuwpoort en onderweg worden het MTB parcours van Nieuwpoort en Middelkerke meegepikt.
  Dit jaar waren geen klachten met betrekking tot de bepijling maar er was dan ook een optimale controle door de medewerkers. Hiervoor hadden we beschikking over twee jeeps, twee quads en een aantal medewerkers per fiets op het terrein. Eén minpuntje. Onze secretaris dacht met zijn jarenlange fietservaring op het strand hetzelfde te kunnen doen met een jeep. (jammergenoeg geen foto's)

  De bevoorrading, de specialteit van de CHOUFKES. Er was er één voorzien voor de 25 km en de 38 km na 18 km en een tweede voor de 48 km en de 54 km na 41 km. Onze club wil de absolute heer en meester blijven en als TT met de beste bevoorrading gekatalogeerd staan. Bekijk gewoon de foto's en begin al te watertanden.

  De rit werd afgesloten in de sporthal van Middelkerke waar door de bikers alle vaten MAC CHOUFFE en vervolgens de rest van het bier leeggedronken werd.
  SLOT

  Mc Chouffe wenst alle bikers te bedanken voor de massale opkomst. Het doet ons een groot plezier te zien dat sommigen van diep in het binnenland komen: Antwerpen, Brabant,Zwalmstreek....

  Speciale dank aan de bikers die in clubverband naar ons toekwamen:
  neverest, de grachtcrossers, de zandfretters, nwo, cycling team middelkerke, de vrije cylco's zedelgem, wielerclub oostende noordzee, de beachbikers, de hertetrappers, klimax mtb bever, cyclobike oost-vlaanderen, wtc sporting puurs, douchy team, no pain no gain, feryn, sportclub gistel, pro winner, designbike, jowan, de pachthofbikers duisburg, vti torhout, wtc tielt sportief, hoboken wac team, drinks team, wtc raversijde, mtb okselaar, de velodroomvrienden, unitas steenhuizen, wtc jabbeke, de muizentrappers, leierenners, cerditeam ingelmuster, wtc de zwervers, torenvrienden, de nous bikers, mbc zonnehoekje, wtc westende, de lange avond bikers, ksv debie gits, not nieuwkerks cycling team, daikin, de bikeslippers oetingen, dvv trappers zedelgem, wtc ledegem, wiedershe4en, boskantrijders, wtc savanti, bredvinea, de zwalmstoempers, de lombarden, wik maarkedaal, wtc veurne, united bikers diest, wtc kruiskerke, casteleon bike team, gentse velosport, reigerlo beernem, vrolijke wielrijders nieuwpoort, berg en dal blanden, de powerbikers, wtc ter beke merendree, de torensprinters, bosbeekse trappers, de kroon westende, kvc de zeemeeuw, de poggiobikers, ksv deerlijk gaverzicht, de polyvrienden, de vrijbuiters, wtc sportcafé, de zevendonkse rakkers, sportkring wambeek, de rappe trappers, de bikeslippers wingene, kvc de jonge vluchters, wiel in wiel, de kateiestampers, x-treem bikers, wtc den toren, wtc knesselare, de bakkus bikers, wsc de koolaard trappers, tri action sports, coxy cycling,
  en vele andere...

  Groeten en tot volgend jaar.

Comments