Ritverslagen‎ > ‎Archief voor 2014‎ > ‎2004‎ > ‎

Faymonville 1/10/2004

Geplaatst 22 jan. 2015 00:11 door Webmaster Choufkes   [ 9 dec. 2016 08:06 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]
WEEKEND ARDENNEN HERFST 2004


Wie?

Bestuur:

. Peter Lanoye
· Jerry Bral
· Pol Matton
· Gianni Rosselle

Leden:

· Rudy Vanderostyne
· Michel Sabbe
· Geert D'Hondt
· Marc Dekuyper
· Patrick Hoevenaeghel
· Geert Gekiere
· Philippe Sarrazin
· Johan Lambert

Waar?

* FAYMONVILLE is klein dorpje in de OOSTKANTONS. Het is een deelgemeente van WAIMES en ligt in niet ver van BUTCHENBACH.

* De woning zelf:

Résidence "La Phillace"
Vieille Voie de Bütgenbach, 11
B-4970 FAYMONVILLE
http://users.swing.be/rosenvelz/Wat?

Bij het binnenrijden in FAYMONTVILLE op vrijdag 01/10/04 blonk het bord al van ver… het was weer KERMESSE!! Kuppertje kreeg onmiddellijk jeukende vingers maar de gedachte aan de donderpreek die hij vorig jaar van Commissaire Arzée in ontvangst mocht nemen bekoelde vlug zijn snode plannen.
Na een lekkere spaghetti, aangeboden door het bestuur, een paar pinten van de Chouffetap werd al vlug besloten FAYMONVILLE te gaan verkennen.
Achter de kerk werd bij toeval de kantine van de lokale fanfare "Echo de la Wallonie" gevonden. Via Walther, de barman, kwamen we te weten dat ze in 1989 nog in Westende gespeeld hadden. Een goede reden om te verbroederen met de muzikanten en samen het glas te heffen.
Eens goed in vorm trokken we naar de feestzaal waar een optreden bezig was van de plaatselijke "Wolfgang". Van een relletje werd gebruik gemaakt om gratis binnen te glippen. Eén sukkelaar werd gesnapt en moest 5 € afdokken. (Zou Commissaire Arzée en zijn mannen hier voor iets tussen zitten???)
Dit verlies werd door Rudy onmiddellijk goedgemaakt door een gratis plateautje pinten.
Het was in ieder geval een prachtige avond met heel veel mooie muziek. Een aantal onder ons zijn vroeg (het was bijna klaar) naar huis gegaan.
Zaterdagmorgen was iedereen in topvorm. Er werd een tocht van 65 km gereden in een mooi glooiend landschap. Precies op maat van de Secco en zijn nieuwe Flandersfiets. Er was veel te weinig onverhard, waarschijnlijk niet meer dan 25%. Er werd echter wel flink doorgereden. Niettegenstaande enkele nijpende klimmetjes lag het gemiddelde boven de 20 km/hr. Tegen de middag werden plots uitdrogingsverschijnselen vastgesteld bij Hondje. Zijn "pulle" was al meer de een uur leeg en hij wilde dringend ergens een noodstop inlassen om een cola te drinken. We zijn gestopt, hij heeft zijn cola gedronken, onmiddellijk gevolgd door een pint en omdat je op één been niet kunt staan……
Eens "thuis" werd door iedereen met volle teugen genoten van sauna, jacuzzi en zonnebank gevolgd door een overheerlijke fondueavond.
Gezien de "kermesse" nog niet gedaan was gingen we opnieuw naar het clublokaal van onze vrienden van de fanfare alvorens naar "Le grand retour de DJ Roger" te trekken. Een paar plooiers zijn in hun bedje gekropen, hé Patje, Secco, Geert,Filip…… De harde kern zette de beuk erin. Zei ze zei ze zei ze……………De volgende dag leek het wel alsof dezelfde beuk op ons hoofd gevallen was.
Zondag vol goede moed aan een rit richting bos begonnen. Later bleek het een van de mooiste uit het Chouffe-bestaan te zijn. Er werd 45 km gereden aan een stevig tempo. Er waren veel steile klimmen en al even steile afdalingen met vreselijk veel boomwortels. Hondje bewees zijn vooruitgang in de afdalingen terwijl topper Michel, ondanks felle aanmoedigingen, in Gène zijn meerdere moest kennen op een supersteile helling. Vanaf dan vonden een paar vreemde voorvallen plaatst. Geert werd in een innige omhelzing met een dennenboom betrapt, Kamikaze Jerry werkte na een aantal valpartijen zijn woede uit door een onschuldige weidepaal op een gemene kopstoot te trakteren, Patje probeerde met fiets en al salto's te maken…..
Bij onze terugkomst had Pol, al voor pannenkoeken gezorgd. De rest van de namiddag werd gevuld met het verwennen van ons lichaam.
Alvorens te gaan eten in "Les Quatres Saisons" werd vlug nog een optredentje van de fanfare meegepikt.
Na het avondmaal nog eens binnen gesprongen in de feestzaal waar de "Septembers" hun verschrikkelijk uitsluitend Franstalig repertoire kweelden.

Iedereen was het er over eens dat dit weekend supergoed was. Prachtige tocht op zondag, mooi weer, chique huis met alle comfort en luxe, vriendschap en teamspirit, "kermesse"(steeds 1e weekend van oktober) en voor één keer niemand zat geweest.

Korte applauzen:

· Eten, drank en diverse praktische zaken: Secco, Jerry en Pol
· Nieuw toekomstig bestuurslid en ontdekker van het huisje: Hondje
· Geslaagd in Chouffe-examen WE Ardennen - nieuwste lid: Philippe