Toertocht 2017

Op zondag 5 november 2017 was er voor de 18 de keer de Middelkerkse chouffetocht. Starten kon vanaf 8 uur en er was een keuze tussen 30, 47 of 58 km

Start en aankomst aan Sporthal De Branding

Het parcours bestond uit berijdbare duinenstroken, strand, polders, diverse mtb parcours en het super prestige parcours van Middelkerke.

Deelname kostte 4 euro en kinderen tot en met 12 jaar konden gratis deelnemen.

Onderweg genoot men van ruime bevoorradingsposten.

Na de rit kreeg je nog een gratis hot-dog en kon je een MTB fiets winnen.


Parcours beschrijving 2017

We starten zoals gewoonlijk aan de sporthal die in de Populierenlaan ligt .

Het eerste wat we jullie willen zeggen gelieve voor je naar de inschrijving tafel gaat, om het deelnemers kaartje zorgvuldig en leesbaar in te vullen die dient om kans te maken voor de te winnen mountainbike !

4 ploegen staan klaar om alles zo vlotjes mogelijk te laten verlopen.

Nuttig kan zijn om ook gepast geld bij je te hebben 4 eurotjes..

We kunnen starten..met een grote smile..nu toch nog lol...

Het parcours van de 18 de Chouffetocht loopt in de andere richting of 2016 dit wil zeggen het strand als aperitief maar voor jullie het strand bereiken zullen de beentjes reeds opgewarmd zijn.

Net zoals vorig jaar maken jullie al vlug kennis met het super prestige parcours van Middelkerke.

Na deze passage zullen de beentjes al goed opgewarmd zijn..

We fietsen terug richting Middelkerke de 2 kleinere afstanden maken eerst een stuk kennis met het vaste parcours van Middelkerke.

De grootste afstand gaat richting schopping center met een nat of droge versie die op de dag zelf wordt beslist, omdat Middelkerke bekend is voor vlotte berijdbare toertocht.

Na deze doortocht maken ze kennis met de kasseien van de Kalkaert.

Nu gaat het richting vast parcours van Middelkerke en wordt volledig gevolgd tot Middelkerke.

Nu gaat het richting strand maar in omgekeerde als de editie 2016 we fietsen richting Westende.. 5 km fun

Bij hotel St.Laureins verlaten we het strand.

Al de afstanden bereiken terug het vast parcours van Middelkerke.

De 2 grootste afstanden doen nog een groot stuk extra van het vast parcours, aan de Madouxstraat komen ze terug samen om het stuk botte af te haspelen.

Na deze strook gaat de kleinste afstand via de vijver van de Lombarde richting bevoorrading 1 , de 2 langste afstanden doen er nog een mooie stuk bij achter de Barenzo, pittig maar heel tof...

Daarna bereiken zij ook de bevoorrading in vakantie verblijf De Lombarde, de chouffe ladys zullen jullie vriendelijk ontvangen..

al de afstanden gaan richting Nieuwpoort en aan het monument Koning Albert 1 fietsen de kleinste afstand via het jaagpad terug richting Middelkerke.

De 2 grootste afstanden doen nog een lus bij Nieuwpoort, met daarin verwerkt het vast parcours, om daarna aan sportpark van Nieuwpoort aan de 2 de bevoorrading aan te komen.

Deze keer zullen de chouffe boys jullie verwelkomen.

We fietsen verder via enkele toff off-road stroken naar het mtb parcours de Koolhofput om via de schapewegel, het jaagpad te bereiken de grootste afstand doet hem volledig de 2 kleinere een verkorte versie.

De rest zullen we wat geheim houden het moet nog altijd een verassing blijven maar dat er nog leuke stukken achter komen is een feit....

Na voor sommigen ong. 30 , 47 of 58 km ( de juiste afstanden kan je bekijken op de info bord) bereikt men terug de sporthal van Middelkerke waar alles begon.

Onderweg is er doenbare pech verhelping voorzien en anders wordt je gratis terug naar de startplaats gebracht.

Aan de sporthal tijd om jullie bike terug proper te maken met één van de 12 afspuitslangen..

Na een douchke hebben jullie nog recht op een gratis hot-dog.

En wie weet ga je naar huis met een splinter nieuwe mtb die verloot wordt onder al de deelnemers geschonken door fietsenhuis Dejonghe-Rommel daarom vul jullie inschrijving formulier leesbaar in...

Nu nog den après waar er iedere jaar nagepraat kan worden in een omgetoverde bike sportzaal, enkele chouffe ladies staan klaar om jullie van drank bonnetjes te voorzien...

Geniet nog even mee van onze toertocht 2017. Bedankt aan de 1642 deelnemers

Hieronder kan je al de foto's bekijken die genomen zijn tijdens de 18 de chouffetocht

Veel bike plezier, men zegge het voort ... Het chouffeteam, met medewerking van :

De Lombarde
Fietsenhuis De Jonghe Rommel
Pepsico